#Colectiv Ancheta Parchetului General este pe final (Video)

Luni, 14 Martie 2016, ora 20:03
1386 citiri
#Colectiv Ancheta Parchetului General este pe final (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Bogdan Licu, prim adjunct al procurorului general, a declarat luni ca ancheta in cazul incendiului de la clubul Colectiv se afla in ultima etapa, iar expertiza primita de la Institutul National de Criminalistica (INC) a fost trimisa expertilor desemnati de partile din dosar.

"Nu stagneaza (ancheta - n.red.). S-au dispus expertize tehnice. In cazul Colectiv, la sfarsitul saptamanii trecute, a venit expertiza de la Institutul National de Criminalistica si, conform procedurii, aceasta expertiza a fost trimisa expertilor parte.

Sunt parti din dosar care si-au pus experti, conform legii, si trebuie sa ia la cunostinta despre rezultatele expertizei, sa formuleze obiectiuni sau sa fie de acord cu ea. Este ultima etapa", a spus procurorul general interimar, raspunzand unei intrebari puse de jurnalisti cu ocazia prezentarii bilantului Ministerului Public pe anul 2015.

Conform unei expertize tehnice intocmita de un specialist in constructii la solicitarea Parchetului General, Primaria sectorului 4 nu a efectuat, in ultimii cinci ani, verificari in localul unde a functionat clubul Colectiv, in conditiile in care a fost schimbata destinatia spatiului si au fost executate lucrari de amenajare fara autorizatii.

In expertiza se arata ca nu au fost identificate dovezi ca angajatii administratiei locale ar fi desfasurat, cel putin in ultimii cinci ani, activitati de inspectie si control in spatiul unde au functionat succesiv trei cluburi, ultimul fiind Colectiv.

Noi dovezi: Buretele din #Colectiv, ieftin si de proasta calitate

Incendiu in Colectiv Ancheta, aproape de final: Ce au ridicat procurorii din club

#Colectiv: Expertiza judiciara in cazul incendiului, finalizata

De asemenea, expertiza nu a identificat acte de control sau masuri dispuse din punct de vedere al respectarii legislatiei nici din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, nici din partea Inspectoratului de Stat in Constructii Bucuresti.

Din raportul tehnic mai reiese ca in incinta de la Pionierul exista lucrari de construire si amenajare care nu indeplinesc cerintele legale, iar "cea mai mare parte a lucrarilor realizate necesitau autorizatie de constructie, o parte dintre lucrari nu indeplinesc cerintele impuse de normele in vigoare, in special in cazul in care este necesara o evacuare rapida a utilizatorilor din spatiul aferent".

Raportul mai arata ca au fost folosite materiale usor inflamabile in momentul in care a fost construit tavanul fals, "ventilatiile, atat pentru aportul de aer proaspat, cat si pentru exhaustarea celui viciat, nu sunt pozitionate corespunzator", iar "instalatiile electrice dispuse pe sub panta din lemn sunt neconforme".

In plus, numarul cailor de acces pentru spatii publice aglomerate trebuia sa fie minim doua, insa la clubul Colectiv exista doar una utilizabila, dar si aceasta neconforma.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Bogdan Licu ancheta Colectiv, #ancheta Colectiv final , #incendiu club Colectiv