#Colectiv: Lacrimi si acuzatii la 3 luni de la tragedie

Sambata, 30 Ianuarie 2016, ora 15:55
2282 citiri
#Colectiv: Lacrimi si acuzatii la 3 luni de la tragedie
Foto: Arhiva Ziare.com

Zeci de persoane - familiile victimelor, prieteni, cunoscuti, dar si oameni obisnuiti - au venit, in fata Clubului Colectiv, la 3 luni dupa tragedie, cu flori si lumanari in memoria celor care si-au pierdut viata in urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015.

Evenimentul de sambata, organizat pe retelele sociale, a stras laolalta lacrimi, durere, regrete si reprosuri catre autoritati.

Jurnalistul Cristian Matei, unul dintre supravietuitorii tragediei in care si-au pierdut viata 63 de tineri, a declarat cu aceasta ocazie ca asteapta cu nerabdare sa vada rezultatele anchetei din dosarul Colectiv.

"Eu, ca victima, am niste intrebari si vreau niste raspunsuri. Cum a fost posibil ca primarul sa semneze acele acte, fara ca ele sa fie legalizate, cum a fost posibil ca cei doi ofiteri de la ISU - nu erau oricine, erau capitani, niste oameni cu functii inalte - sa vina in Colectiv sa vada ca erau nereguli, dar sa nu faca nimic?

#Colectiv: Raportul expertilor de la Petrosani a fost predat. Are 500 de pagini

Cum e posibil ca acei patroni sa nu aiba grija ca acel club sa fie in regula? Este clubul tau, totul trebuie sa fie in regula. (...) Cum este posibil sa te duci intr-un spital si sa fii pus in pericol, viata ta sa fie pusa in pericol tocmai de acel spital, ma refer la infectiile intraspitalicesti. Sunt persoane care au murit din cauza acelor bacterii", a spus Matei.

#Colectiv: Buretele de pe tavan NU era imbibat cu substante inflamabile

Mama unei tinere decedate la Colectiv a declarat presei ca intentioneaza sa deschida proces in instanta impotriva celor vinovati, pentru a obtine daune. " (...) Mesajul meu catre ceilalti parinti care si-au pierdut copiii la Colectiv: sa le dea putere Dumnezeu sa mearga mai departe", a spus aceasta.

La trei luni de la #Colectiv victimele primesc medicamente pentru rani deschise, inutile acum

Tot sambata, la Club Colectiv, a avut loc o slujba de pomenire oficiata de un sobor de cinci preoti.

In urma tragediei din 30 octombrie 2015, din Club Colectiv, si-au pierdut viata 63 de persoane, dintre care 27 au murit in incendiu, 24 in spitalele din tara si 12 in strainatate. Totodata, peste 150 de persoane au fost ranite, fiind tratate in spitale din Bucuresti si strainatate.

Grupul #ImpreunaRezistam, constituit din voluntari care doresc sa ajute victimele din incendiul de la clubul Colectiv, a anuntat pe pagina de Facebook, ca va comemora in fiecare luna, pe data de 30, persoanele care si-au pierdut viata in tragedia de pe 30 octombrie.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#comemorare 3 luni Colectiv , #incendiu club Colectiv