#Colectiv Ministrul Sanatatii: Oricat de dur ar suna, supravietuirea s-a inscris in media europeana

Vineri, 25 Martie 2016, ora 16:50
2156 citiri
#Colectiv Ministrul Sanatatii: Oricat de dur ar suna, supravietuirea s-a inscris in media europeana
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca, din punct de vedere statistic, supravietuirea in cazul Colectiv s-a inscris in media europeana si ca pe acest subiect este in lucru o analiza tehnica pe partea de componenta medicala.

"Acea analiza de supravietuire a cazurilor raportata la gravitatea bolii a fost facuta de profesionisti (...) - dincolo de drama si tragedia deceselor si de faptul ca nicio viata nu are masura (...) - si ne arata ca, din punct de vedere medical, supravietuirea in Romania s-a inscris in media europeana a acestui moment.

Asta pot sa afirm oricat de dur ar suna sau lipsit de sentiment: din punct de vedere statistic, lucrurile se inscriu aici. Din nou, nu vreau sa minimizez drama - si daca imi este permis, imi exprim compasiunea fata de fiecare pierdere din acel tragic eveniment - in momentul in care am preluat ministerul, am preluat si pacientii, si recuperarea. Au fost si sunt sustinuti prin eforturile medicilor si prin toate masurile pe care Guvernul Ciolos le-a luat pentru sustinerea financiara a acestora", a spus ministrul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a pierdut in instanta: E obligat sa raspunda intrebarilor despre #Colectiv

Patriciu Achimas-Cadariu a aratat ca se lucreaza la o analiza tehnica asupra componentei medicale in cazul Colectiv, iar aceasta, indiferent de rezultat, va fi asumata de catre minister.

#Colectiv Departamentul lui Arafat: Si la Bruxelles, Paris si Boston au fost oameni resuscitati pe caldaram (Video)

"In acest sens analizam tehnic si sunt oameni care in acest moment au plecat din Minister dar carora li se solicita un punctele de vedere si vom prezenta (...) o analiza a acestor lucruri.

Altfel, orice luare de pozitie de tip emotional sau a spune 'imi place sau nu imi place', mi se pare in afara unei judecati corecte si la obiect. Trebuie sa ne facem si noi o analiza, sa discutam cu cei care au fost direct implicati si ne asumam tot ce poate sa fie problematic acolo si avem de invatat din aceasta tragica intamplare", a sustinut ministrul Sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#supravietuire Colectiv, #Cadariu supravietuire Colectiv, #supravietuire Colectiv medie europeana , #incendiu club Colectiv