#Colectiv Spitalul Militar din Bruxelles: Toti pacientii trimisi in Belgia, infectati cu bacterii

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 16:22
17620 citiri
#Colectiv Spitalul Militar din Bruxelles: Toti pacientii trimisi in Belgia, infectati cu bacterii
Foto: Ziare.com

Opt raniti in incendiul din clubul Colectiv, trimisi la Spitalul Militar din Bruxelles, au fost infectati cu bacterii intraspitalicesti in Romania.

Pacientii au fost adusi in Belgia pe 7 noiembrie, dupa ce au fost tratati aproximativ zece zile la Spitalul Militar Central Carol Davila din Bucuresti.

#Colectiv Medic de la Spitalul de Arsi: I-am salvat dintr-o bomba de foc si au murit intr-o bomba cu microbi! (Video)

#Colectiv Medici de la Spitalul de Arsi confirma: Trei pacienti au murit din cauza infectiilor. Ministrul stia de pericol

"Pacietii romani au fost primiti in Spitalul nostru Militar pe 7 noiembrie 2015. Doi dintre ei se afla la Unitatea de Ingrijiri de Urgente, iar ceilalti sase la Unitatea de Ingrijiri Medii. La internare, ei pareau sa fie colonizati cu o anumita cantitate de bacterii. Conditia lor medicala este, acum, una stabila, iar noi le oferim o ingrijire la standarde ridicate asa cum o cere starea lor actuala. In timpul oricarei spitalizari, exista sanse mici si limitate de a obtine o infectie nosocomiala, posibilitate fata de care noi luam toate masurile de preventie", a declarat conducerea spitalului din Bruxelles pentru Romania Libera.

#Colectiv Noi marturii de la Spitalul de Arsi: Unii stagiari isi faceau selfie cu ranitii din incendiu

In 6 noiembrie, comandantul acestei unitati medicale, Florentina Radu, a declarat ca "patru pacienti in stare foarte grava si patru pacienti in stare mai putin grava pot fi preluati de Spitalul Militar din Bruxelles", iar in ziua urmatoare cei opt raniti au fost preluati de medicii belgieni.

#Colectiv Toti ranitii internati in Romania, evaluati pentru a fi transferati in strainatate

Scandalul infectiilor din spitalele romanesti s-a starnit saptamana trecuta dupa ce unul dintre medicii de la Spitalul de Arsi a dezvaluit ca multi dintre ranitii din clubul Colectiv au murit din cauza bacteriilor, nu a arsurilor suferite in incendiu.

Intr-un interviu acordat lui Catalin Tolontan, medicul a dezvaluit ca, desi Spitalul de Arsi este singura unitate medicala de specialitate din tara noastra, nu exista conditiile adecvate pentru tratamentul ranitilor.

#Colectiv Tatal unui tanar mort in spital: Va acuz de crima domnule Arafat, domnule Banicioiu

El a spus ca toti bolnavii sunt spalati intr-o singura cada si mai mult, in noaptea incendiului nu a fost deschis laboratorul de analize. In plus, majoritatea au murit dupa ce au contractat bacterii periculoase in spital - unii au murit chiar cu patru sau cinci bacterii periculoase in corp.

#Colectiv Ministrul Sanatatii: Infectiile din spitele sunt cauzele unor decese. Nu avem de ce sa ascundem asta

#Colectiv Dr. Monica Pop: Toate spitalele din lume au infectii intraspitalicesti

In urma acestor dezvaluiri, un reprezentant al Spitalului de Arsi a tinut o conferinta de presa in care a declarat ca 27 raniti in incendiul de la Colectiv au fost internati in spital, din care au decedat sase, iar trei dintre ei si-au pierdut viata din cauza infectiilor.

Ulterior, Ministerul Sanatatii a anuntat, intr-un comunicat, ca Institutul National de Sanatate Publica si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti efectueaza controale in toate spitalele in care au fost internati ranitii din clubul Colectiv.

Totodata, toti pacientii urmeaza sa fie evaluati pentru a fi transferati in spitale din strainatate.

#Colectiv Basescu, despre infectiile din spitale: Domnilor ministri ai Sanatatii, nu va faceti ca nu stiati

Ministerul Sanatatii a transmis ca a solicitat sprijinul Ministerului Afacerilor Externe "pentru ca, prin intermediul misiunilor diplomatice, sa instiinteze spitalele din strainatate acordul autoritatilor romane ca, in conformitate cu recomandarile specialistilor, pacientii cu arsuri sa continue tratamentul de recuperare in unitatile in care sunt internati".

Bilantul incendiului produs in 30 octombrie in Clubul Colectiv din Bucuresti a ajuns la 60 de morti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#raniti Colectiv infectii spital, #Colectiv morti infectii spital, #raniti Colectiv bacterii spitale , #incendiu club Colectiv