Incendiu in Club Colectiv: Inspectia Muncii verifica legalitatea angajarii personalului

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 17:11
3998 citiri
Incendiu in Club Colectiv: Inspectia Muncii verifica legalitatea angajarii personalului
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat, duminica, intr-un comunicat de presa, ca Inspectia Muncii verifica legalitatea angajarii personalului din clubul Colectiv, unde vineri seara s-a produs un incendiu in urma caruia si-au pierdut viata 29 de persoane.

" (...) Inspectia Muncii a fost prezenta la fata locului inca din noaptea producerii tragediei si a deschis un dosar de cercetare privind legalitatea angajarii personalului clubului. Imi exprim intreaga compasiune pentru familiile afectate de aceasta tragedie si asigur opinia publica ca autoritatile care au competente in domeniul muncii si protectiei sociale sunt mobilizate pentru acest caz", a precizat, duminica, intr-un comunicat de presa, Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: 27 de morti, peste 150 de raniti - Dosar pentru omor calificat

Totodata, ministrul Muncii a precizat ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie efectueaza o ancheta sociala cu privire la situatia celor cinci copii ai femeii de serviciu care a decedat in tragicul eveniment de vineri seara.

"Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, sub coordonarea doamnei Gabriela Coman, presedinte ANPDCA, precum si o echipa a Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei de sector sunt pe teren, pentru a efectua o ancheta sociala cu privire la situatia celor cinci copii ai victimei tragicului eveniment de vineri, 30 octombrie, petrecut intr-un club din Capitala. Scopul anchetei este identificarea masurilor de sprijin pentru cei cinci copii (...) ", a mentionat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a anuntat, ulterior, la un post de televiziune, ca familia femeii de serviciu de la clubul Colectiv, decedata in urma incendiului de vineri seara, va primi un ajutor de urgenta de 5.000 de lei, avand in vedere ca aceasta avea cinci copii.

Presa a relatat faptul ca o femeie de serviciu, in varsta de 38 de ani, care lucra 'la negru' in clubul Colectiv, se numara printre cele 29 de victime ale incendiului.

"Fara forme legale lucra. Nu a fost tura ei, dar o colega a rugat-o sa vina in locul ei, pentru ca ea se simtea foarte rau. Avea cinci copii si un tata paralizat. Ea ii ingrijea pe toti. De nevoie trebuia sa munceasca", a declarat o apropiata a femeii de serviciu, in fata Institutului National de Medicina Legala (INML).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inspectia muncii incendiu club Colectiv, #inspectia muncii angajari club Colectiv , #incendiu club Colectiv