Incendiu in Colectiv Protest pentru demisia lui Piedone. Cum il apara colegii din UNPR (Video)

Autor: Ana Ilie
Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 09:30
7836 citiri
Incendiu in Colectiv Protest pentru demisia lui Piedone. Cum il apara colegii din UNPR (Video)
Foto: Facebook/ Cristian Popescu - Piedone

Declaratiile primarului Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone de dupa tragedia din Clubul Colectiv i-au infuriat pe bucuresteni, care s-au organizat pe retelele sociale si au anuntat ca vor iesi marti in strada pentru a-i cere demisia.

Sub titulatura "DEMISIA Piedone, subordonatilor lui si tuturor celor raspunzatori", oamenii care s-au organizat pe Facebook solicita demisia primarului dupa tragedia din clubul Colectiv.

"SA NU MAI LASAM OAMENII SA FIE SACRIFICATI IN NUMELE SPAGII!", solicita grupul.

Revolta oamenilor vine dupa ce primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat ca nu are ce sa-si reproseze si ca, din punctul de vedere al primariei, Clubul Colectiv unde s-a produs tragedia in care pana acum 32 de oameni au murit a functionat legal.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat, sambata, in fata clubului Colectiv, ca localul nu necesita autorizatii de la ISU pentru ca avea o declaratie pe propria raspundere, care este cuprinsa intr-un acord de functionare.

Piedone a spus ca nu are ce sa-si reproseze si ca, din punctul de vedere al Primariei, clubul a functionat legal.

"Avem la dosar toate actele, am indeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de functionare (...) Legea Politiei locale spune ca pentru eliberarea acordului de functionare trebuie sa avem acordul locatarului, contractul de inchiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la Registrul Comertului.

Locatarul da declaratie pe proprie raspundere despre ce activitatea pe care trebuie sa o desfasoare. Acordul de functionare insumeaza toate acordurile de la toate instititutiile", a sustinut primarul Sectorului 4.

Senatorii UNPR il apara: "Pentru mine Piedone a implinit 86 de ani alaltaieri. Un actor deosebit"

In schimb, colegii din UNPR il apara pe Piedone intr-un mod pe cat de original, pe atat de sfidator.

De exemplu, Eugen Nicolicea explica luni la Realitatea TV ca se incearca manipularea "spiritului civic supradezvoltat" al romanilor.

"Romanii avand un spirit civic supradezvoltat care evident ca spiritul civic trebuie sa aiba si o componenta emotionala foarte puternica, exista riscul si posibilitatea ca aceasta componenta emotionala grefata pe spiritul civic sa duca la o manipulare generala a unor situatii. Si de aceea eu va spun ca este foarte periculos a incerca sa folosesti spiritul acesta civic impotriva spiritului civic (SIC!) ", a avertizat Nicolicea.

Al doilea senator UNPR care ii ia apararea lui Piedone este Haralambie Vochitoiu. Acesta a dat niste replici halucinante la intrebarea unei moderatoare Realitatea TV cu privire la absenta totala a primarului, care si-a inchis telefoanele si nu mai poate fi gasit sa dea declaratii, sustinand ca este in doliu.

Redam in intregime dialogul din data de 2 noiembrie:

Moderatoare: Pe domnul Piedone il intelegeti? Cica este in doliu national, nu raspunde la telefon, mobilul domniei sale este inchis, tocmai acum cand isi facea campanie electorala intensa, voia sa se aleaga primar general.

Vochitoiu: Pentru mine Piedone a implinit 86 de ani alaltaieri, Bud Spencer, un actor deosebit. Piedone a implinit 86 de ani alaltaieri.

Moderatoare: Si cum se face ca tocmai acum cand avem nevoie de explicatii si domnia sa vizeaza alegerile urmatoare, vrea sa-si depaseasca conditia de primar de sector, vrea sa fie primar general, tocmai acum domnul Piedone ne lasa nelamuriti. Nu doreste sa mai vorbeasca cu noi. A decretat doliu.

Vochitoiu: Nu, nu, sincer, e un subiect care nu tine de Parlament.

Mentionam ca actualul primar al Sectorului 4 si-a oficializat din 2006 porecla, adaugand-o numelui din buletin.

"Toata procedura a durat mai bine de un an, insa a meritat. De-acum sunt Piedone cu acte in regula. N-am avut incotro. Porecla asta m-a urmarit peste tot", declarat atunci Cristian Popescu-PIEDONE.

Incendiu in Colectiv Nitu: Ancheta procurorilor vizeaza companii si autoritati ale statului

Bilantul tragediei incendiului devastator din clubul Colectiv din Capitala a ajuns la 32 de morti, dupa ce marti dimineata o tanara de 27 de ani care era internata la Spitalul Pantelimon a decedat. Peste 130 de raniti sunt in continuare internati in mai multe spitale din Bucuresti, in jur de 90 fiind in stare critica sau grava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Piedone demisia incendiu club, #Piedone grup demisie Facebook , #incendiu club Colectiv