Incendiu in Colectiv DNA incepe urmarirea penala cu tinta ISU si Primaria Sector 4

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 13:35
5354 citiri
Incendiu in Colectiv DNA incepe urmarirea penala cu tinta ISU si Primaria Sector 4
Foto: Arhiva Ziare.com

DNA a facut publice, vineri, acuzatiile referitoare la situatia clubului Colectiv, unde acum o saptamana a avut loc groaznicul incendiu soldat cu 32 de morti si peste 150 de raniti.

Astfel, conform unui comunicat DNA remis presei, procurorii DNA au dispus urmarirea penala in rem (asupra faptelor, nu persoanelor) pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (autorat si complicitate) si fals intelectual (autorat si complicitate).

Aceste fapte sunt presupus a fi savarsite de persoane cu atributii de decizie si avizare din Primaria Sectorului 4 Bucuresti.

Procurorii DNA arata ca la 14 ianuarie 2015 a fost eliberat acordul de functionare, iar la aceeasi data autorizatia de functionare nr. 369 pentru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., o unitate de alimentatie publica cu o suprafata totala de 425 mp din care spatiu de servire 335 mp.

Incendiu in Colectiv: Unul dintre patroni, dus la audieri. Si Piedone este asteptat la DNA

Ambele acte au fost eliberate, desi nu exista autorizarea privind securitatea la incendiu, care trebuia emisa de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, se arata in textul citat, care detaliaza ca, potrivit legii, aceasta autorizare este obligatorie pentru cladiri sau spatii amenajate in cladiri avand destinatia de alimentatie publica cu aria desfasurata egala sau mai mare cu 200 mp.

Procurorii DNA constata ca atat acordul, cat si autorizatia de functionare nu puteau fi emise, intrucat incalca, in mod flagrant, dispozitiile care reglementeaza apararea impotriva incendiilor, neexistand vreun document de autorizare din partea ISU.

Incendiu in Colectiv: De ce au fost arestati patronii clubului - motivarea judecatorilor

Prin emiterea acestor autorizatii s-a produs vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei Sectorului 4 Bucuresti, cu obtinerea unui folos necuvenit pentru reprezentantii S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, obtinand in primele 6 luni ale anului 2015 un profit de 26.131 lei, conform evidentelor ANAF, fara indeplinirea conditiilor legale de autorizare.

Intrucat in spatiul respectiv s-au desfasurat mai multe manifestari cultural-artistice la care au participat mai multe persoane, in conditii vadite de insecuritate publica, a fost pusa, permanent, in pericol viata, sanatatea si integritatea corporala a spectatorilor si persoanelor angajate, aflate in incinta clubului, continua textul citat.

Totodata, DNA sustine ca au fost afectate si interesele legitime ale Primariei Sectorului 4 Bucuresti, ca institutie publica abilitata de lege sa asigure desfasurarea in conditii de siguranta publica si cu respectarea tuturor normelor legale a oricarei manifestari cu participarea publicului.

Procurorii DNA efectueaza vineri ridicari de documente de la mai multe institutii publice situate in Bucuresti si urmeaza sa audieze mai multe persoane la sediul DNA din Bucuresti.

In plus, tot vineri, si Serviciul pentru infractiunile de coruptie savarsite de militari din DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu referire la suspiciuni de neindeplinire sau indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre cadrele militare ale ISU Bucuresti-Ilfov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#DNA acuzatii incendiu club Colectiv, #DNA acuzatii incendiu Colectiv , #incendiu club Colectiv