Nu, tovarasi, nu vrem s-o mai lasam sa mearga si asa!

Autor: Elenina Nicut - avocat
Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 11:06
38988 citiri

Acum aproape 26 de ani am vrut sa scapam de voi, tovarasi. Au murit oameni pentru asta, nici in ziua de azi nu stim cum si cine i-a omorat. Cert este ca ne-am trezit tot cu voi la butoane si, culmea, ne-ati mai si pacalit ca merge si asa.

Am pasit astfel in democratie. O democratie de care ne-ati talharit cu bata de miner si pe care continuati sa ne-o furati la urne cu punga de ulei si sticla de faina. Nu, n-am gresit, exact asta inteleg din democratie si cei ale caror voturi le furati si care, majoritari fiind, din pacate, va lasa impresia ca merge si asa.

Am zis sa fim si capitalisti, asa ca ne-am privatizat. Noi am muncit si muncim cu capul si spinarea, voi ati furat si furati din pix. Nici nu apucam noi sa invatam tot hatisul birocratic si smecheriile inventate de voi, ca la o agapa scorniti altele si mai stufoase, si mai neclare, astfel incat sa fim mereu dependenti de voi, sa va suportam ifosele si grimasele de ghiseu si, mai ales, sa cotizam la voi. Care tine pasul, bine, care nu, nu, moare de inima rea sau inecat in amenzi si datorii.

Si uite cum ati prins si mai mult curaj ca merge si asa. Curaj si radacini, de fapt retele. Si uite cum v-am lasat sa ajungeti niste dumnezei cu coloana oficiala si drept de viata si de moarte asupra noastra.

In nemernicia noastra, am tot sperat ca in schimbul celor de mai sus sa ne aruncati si noua o firimitura, doua. Un invatamant decent ori un sistem de sanatate rezonabil, de exemplu. Sau niste drumuri pe care sa nu ne mai rupem masinile si gatul.

Dar nu, pe voi nu va intereseaza omul, dezvoltarea si integritatea lui. Pentru voi omul este doar un activ. Inert, dependent, destinat sa produca si atat. Cand nu mai functioneaza, la groapa. Pentru ca, reamintesc, revendicati un drept de viata si de moarte asupra lui.

Asa ca v-ati batut joc de dascali, de medici, de tot ce v-a picat in mana. Ne-ati jupuit cu dari peste dari si ati pus borduri de marmura si panselute la pret de orhidee de banii nostri. Ati pregatit astfel atent cavouri in care sa ne bagati pe masura ce cadem la datorie. Datoria de cetatean cinstit, supus si robace, bun doar de muls taxe si impozite.

Mor oameni zilnic pe sosele sau prin spitale. Au murit bebelusi arsi de vii intr-o maternitate.

Mor oameni de inima rea prin tribunale, cu dreptatea in mana.

Mor copii mancati de caini prin parcuri.

Mor tineri in gropi cascate in buricul unei capitale asa-zis europene, la datorie, deschizand calea unor tovarasi pe care nu-i mai tine vezica de la bodega pana la tronul invelit in foita de aur de acasa.

La doar cateva zile, mor alti zeci tineri intr-o seara de vineri, asfixiati sau arsi de vii, pentru ca au indraznit sa vrea sa se distreze intr-un stabiliment garantat de stat, prin tovarasii sai, printr-o hartie oficiala.

Si vor mai muri si mai multi oameni, sub ochii aceluiasi stat si ai acelorasi tovarasi, daca bunul Dumnezeu isi va intoarce fata de la noi intr-o zi sau noapte si ne va lasa prada marelui cutremur despre care tot citim pe titluri galbene.

Unde este siguranta noastra, tovarasi, in schimbul a tot ce v-am cedat, cu voie, dar mai ales fara voie? V-am lasat sa ne intrati si in pat, unde probabil incercati insistent sa ne ascultati frateste si gandurile. Ar fi bine sa va notati atent si sa luati aminte la tot ceea ce nutrim noi acum pentru voi!

Cat va mai imaginati ca merge si asa, tovarasi, dand din umeri, plangand cu lacrimi de crocodil in fata camerelor de luat vederi si baricandu-va apoi in cladiri bine pazite ori in spatele imunitatilor de tot felul?

Nu vi se fac pielea de gaina si parul maciuca citind ca oameni au murit incercand sa salveze alti oameni, iar voi va agatati cu dintii vostri de animale de prada de scaune si functii din care ati omorat oameni? Voi nu mai sunteti oameni? Ati fost vreodata oameni?

Cat despre noi, tovarasi, cei care am ramas in viata, aflati ca noi nu vrem s-o mai lasam sa mearga si asa! Gata! Am dat mult prea multe rateuri si jertfe ca sa nu ne iasa de data asta!

Plecati acasa, tovarasi! De la cel mai mare dregator pana la cel mai marunt trepadus care va pupa umil rotile coloanelor oficiale!

Lasati tara asta, dupa aproape 26 de ani, sa respire fara aparate, iar pe cei morti din mana voastra sa se odihneasca in pace, fara zbuciumul si indignarea pe care le provocati pana si pe lumea cealalta cu nesimtirea voastra ridicata la rang de breaking news!

Plecati acasa, tovarasi, si, desi probabil nu aveti niciun Dumnezeu, rugati-va sa nu va ajunga Justitia Divina. Pentru ca ea, spre deosebire de cea pamanteana, nu iarta. Justitia Divina nu cunoaste clasari, achitari, prescriptii sau vicii de procedura!

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#incendiu club Colectiv, #politist mort Oprea , #incendiu club Colectiv