De ce s-a sucit RATB si a schimbat la loc numele statiilor #Colectiv

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 11:35
8367 citiri
De ce s-a sucit RATB si a schimbat la loc numele statiilor #Colectiv
Foto: Facebook/Alin Pandaru

In luna noiembrie, RATB anunta ca va aduce un omagiu celor 63 de victime care si-au pierdut viata in urma cumplitei tragedii din clubul Colectiv.

Statia "Pasaj Marasesti", aferenta liniilor de tramvai 23 si 27, de pe bulevardul Marasesti, precum si statia "Pasaj Marasesti", aferenta liniei 312 de autobuze de pe Splaiul Independentei, urmau sa poarte numele "Colectiv".

La doua luni si jumatate de la incendiul devastator, statiile au revenit la denumirea initiala, iar in zona mai e o singura placuta care poarta denumirea "Colectiv" - fosta statie "Dambovita", amplasata pe Splaiul Independentei, pe traseul liniei de autobuze 312.

Doua statii RATB vor fi numite "Colectiv", in memoria victimelor de la club

Intr-un raspuns remis la solicitarea Ziare.com, RATB spune ca decizia de a modifica denumirea statiilor "Pasaj Marasesti" in "Colectiv" a starnit multe reactii negative in randul calatorilor, motiv pentru care Regia Autonoma de Transport Bucuresti a revenit asupra acestei masuri.

"Dupa tragedia din Clubul Colectiv, in atmosfera de emotie din perioada imediat urmatoare, am primit sugestii din partea unora dintre calatorii nostri ca o statie RATB sa poarte numele Colectiv, in memoria tinerilor care si-au pierdut viata in nefericitul eveniment. Am dat curs acestor propuneri si am decis ca statiile 'Pasaj Marasesti', cea amplasata pe Bd. Marasesti (linii de tramvai 23 si 27), precum si cea amplasata pe Splaiul Independentei (linia 312 de autobuze), sa poarte numele 'Colectiv'.

Selectia acestor statii a avut in vedere, in primul rand, apropierea de Clubul Colectiv, dar si faptul ca in reteaua RATB mai exista inca doua statii, cu denumirea 'Bulevardul Marasesti', care evoca evenimentul istoric din Primul Razboi Mondial si care sunt importante pentru reteaua noastra, avand in vedere fluxurile mari de calatori care le utilizeaza.

La scurt timp dupa aparitia comunicatului de presa, au urmat reactiile, unele pro altele contra, asa cum este firesc. Insa am constatat ca opiniile critice erau numeroase si vehemente, fapt ce necesita fie o explicatie, fie o alta masura.

In acest context, am considerat ca este bine sa cautam o solutie prin care sa ajungem la un compromis, astfel incat sa nu lezam sensibilitatea celor care doreau ca statiile sa ramana cu vechea denumire, in memoria ostasilor cazuti pe campul de lupta la Marasesti, dar sa avem si o statie cu denumirea 'Colectiv'. A fost aleasa de aceasta data statia 'Dambovita', amplasata pe Splaiul Independentei, pe traseul liniei de autobuze 312.

Prin urmare, statiile 'Pasaj Marasesti' au ramas cu vechea denumire, iar statia 'Dambovita' poarta denumirea 'Colectiv', incepand din data de 23.12.2015", se arata in raspunsul RATB.

In memoriam #Colectiv: Doua luni de la tragedie: sa ne amintim de cele 63 de victime

Seara de 30 octombrie 2015 va ramane mult timp in memoria romanilor. Incendiul din Colectiv a curmat in acea noapte 27 de vieti si in saptamanile ce au urmat bilantul a crescut dramatic, pana la 63 de morti.

Arhitecti, jurnalisti, fotografi, artisti, olimpici, studenti strani, adolescenti, copii, mame, iubite, prieteni si-au pierdut viata in incendiul devastatator.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#RATB statii Colectiv, #denumire statii RATB Colectiv , #incendiu club Colectiv