Despagubiri uriase cerute de victimele incendiului din #Colectiv si de rudele celor morti

Marti, 02 Februarie 2016, ora 18:52
4600 citiri
Despagubiri uriase cerute de victimele incendiului din #Colectiv si de rudele celor morti
Foto: Ziare.com

Zeci de raniti si rude ale celor care au murit in incendiul din clubul Colectiv din Bucuresti cer daune Institutului pentru Situatii de Urgenta (ISU).

Potrivit Digi 24, 68 de persoane vor sa se gaseasca vinovatii si vor sa primeasca despagubiri in urma tragediei din 30 octombrie.

De asemenea, Romania Tv relateaza ca sunt cerute despagubiri uriase, de 1,5 milioane de euro pentru fiecare victima, la Tribunalul Militar.

La trei luni de la #Colectiv victimele primesc medicamente pentru rani deschise, inutile acum

Tatal lui Mihai Alexandru Iancu, una dintre victime, Eugen Iancu, a spus ca cei care vor sa obtina despagubiri trebuie sa se constituie cat mai rapid in parti civile, dat fiind faptul ca procesul de la Tribunalul Militar se desfasoara foarte repede.

#Colectiv: Lacrimi si acuzatii la 3 luni de la tragedie

"Acest proces se desfasoara cu o graba fantastica si ar trebui ca toate victimele din club sa stie ca ar trebui sa se constituie cat mai curand posibil in parti civile. Daca celelalte doua procese implica persoane civile, patroni, aici avem de-a face cu statul.

Pentru ca in proces la Tribunalul militar raspunzatori sunt pana la urma sunt ISU si cu Ministerul de Interne. Eu personal am specificat o suma pentru a avea acces la dosar, dar nici eu, nici ceilalti parinti nu ne-am gandit la sume, pentru ca nu ne intereseaza banii.

Ne-ar fi interesat sa avem copii langa noi, ceea ce nu se mai poate, dar ne-am dori sa vedem ca se intampla ceva, ca statul reactioneaza nu pentru a ascunde greselile, ci pentru recunoasterea lor", a spus Eugen Iancu.

Medicamente inutile pentru ranitii de la #Colectiv: Crucea Rosie arata cu degetul spre Ministerul Sanatatii

63 de persoane au murit in urma incendiului care a avut loc pe 30 octombrie in clubul Colectiv din Capitala - 27 au murit in incendiu, 24 in spitalele din Romania si 12 in cele din afara tarii. Mai mult de 150 de oameni au fost raniti in urma tragediei, in spitalele din afara tari fiind si acum internate victime.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#despagubiri victime Colectiv, #despagubiri rude morti Colectiv, #despagubiri incendiu Colectiv, #proces Tribunalul Militar Colectiv, #despagubiri Colectiv ISU , #incendiu club Colectiv