Incendiu in club Colectiv: Anchetatorii au ridicat documente de la Primaria Sectorului 4

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 19:31
2204 citiri
Incendiu in club Colectiv: Anchetatorii au ridicat documente de la Primaria Sectorului 4
Foto: Hepta.ro

Anchetatorii au ridicat duminica documente de la mai multe institutii publice in cadrul anchetei privind incendiul de la Clubul Colectiv, printre care se afla Primaria Sectorului 4 si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM).

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au ridicat de la sediile mai multor institutii publice si private documentele apreciate ca fiind utile solutionarii cauzei.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: 27 de morti, peste 150 de raniti - Dosar pentru omor calificat

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat sambata, ca, din punctul de vedere al institutiei pe care o conduce, au fost indeplinite toate formele legale de eliberare a acordului de functionare a clubului unde s-a produs in noaptea de vineri spre sambata un incendiu puternic care s-a soldat cu 30 de morti si peste 180 de raniti.

"Din punct de vedere al atributiilor pe care le are Primaria Sectorului 4, pentru emiterea acordului de functionare avem la dosar indeplinite toate formele legale de eliberarea acordului de functionare", a precizat Popescu.

In ceea ce priveste conditiile de eliberare a acordului de functionare, edilul Sectorului 4 a spus ca se solicita contractul de inchiriere si contractul de proprietate daca este proprietar.

"Aici este si proprietar si este un contract de locatie intre proprietar si cel care a inchiriat, iar mai departe noi ne uitam la certificatul de la Registrul Comertului si la fiecare organ abilitat. Daca desfasoara activitate pe alimentatie publica, isi face declaratie pe proprie raspundere ca indeplineste conditiile legale", a explicat Piedone.

El a adaugat ca, din punctul sau de vedere, pentru ca aceste lucruri sa nu se mai intample, ar trebui ca declaratiile pe proprie raspundere "sa dispara efectiv" si sa se faca verificarea personal, de catre inspectorii de specialitate, acolo unde exista o aglomeratie urbana de peste 100 de locuri, unde exista alimentatie publica - cantine, restaurante - si numai dupa aceea sa se elibereze acel certificat.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#ancheta incendiu club Bucuresti, #documente primarie sector incendiu Colectiv , #incendiu club Colectiv