Incendiu in Colectiv: Ce se intampla cu victimele internate la Spitalul Pantelimon?

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 13:08
3805 citiri
Incendiu in Colectiv: Ce se intampla cu victimele internate la Spitalul Pantelimon?
Foto: Arhiva (Digi 24)

Cei 137 de raniti in incendiul produs vineri noaptea in clubul Colectiv din Bucuresti sunt internati in 11 spitale din Capitala. Cinci dintre acestia se afla la Spitalul Pantelimon, iar prietenii lor spun ca unii dintre ei sunt in stare foarte grava, asa ca solicita sa fie tratati cu aceeasi atentie ca si cei aflati in spitalele Floreasca sau Universitar.

"Scriu aici pentru ca nu stiu la cine sa apelez: o parte dintre victimele accidentului de la Colectiv sunt la spitalul Sfantul Pantelimon, dar despre ei nu se scrie nimic. Trei dintre victime sunt in stare grava si din cate se pare este mare nevoie de ajutor specializat.

Stie cineva unde trebuie vorbit astfel incat una dintre echipele internationale sa vina si aici? Ajutor, va rog, ne mor prietenii!", a postat luni pe Facebook Cabral, cunoscuta vedeta a postului ProTV.

Totusi, managerul spitalului Pantelimon, Gheorghe Popescu, a declarat luni dimineata ca situatia este sub control si nu este nevoie "de nimic".

"Cinci pacienti sunt internati. Trei la ATI, doi in chirurgie. Unul dintre pacientii din ATI un barbat de 33 de ani, doua fete de 28 si 29 de ani. Barbatul prezinta arsuri pe 35-40% din suprafata corpului, una din fete 50%, cealalta 80%.

In chirurgie, o fata de 29 de ani si un barbat de 32 de ani care prezinta stare buna, sunt operati, nu au nicio problema. Suntem siguri ca in cateva zile vor fi externati. Trei pacienti sunt in stare critica, dar stabili hemodinamic, sunt sedati din cauza durerilor. Pacientul cu arsuri de 35-40% a inhalat foarte mult fum", a afirmat managerul, citat de ProTV.

Gheorghe Popescu a declarat ca unitatea dispune de tot ce trebuie.

"Controlam situatia, nu avem nevoie de nimic, avem de toate. Sper ca lucrurile sa evolueze bine", a declarat Gheorghe Popescu.

Ziare.com a incercat sa contacteze spitalul Pantelimon insa acest lucru nu a fost posibil, la toate numerele de centrala sau fixe sunand in permanenta tonul "ocupat".

Incendiu in Club Colectiv: Vesti bune despre victimele de la Spitalul Militar (Video)

90 dintre raniti sunt in prezent in stare grava si foarte grava, medicii spunand ca evolutia lor este impredictibila si oricand bilantul mortilor poate depasi numarul actual, 30, in ciuda eforturilor depuse de medici.

Incendiu in Club Colectiv: Victimele de la Spitalul Universitar, inca in stare critica

O echipa de medici din Israel specializata in traume produse de incendii a operat inca de duminica la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti. De asemenea, Franta a trimis la Bucuresti o echipa de specialisti.

O comisie de coordonare a activitatii in spitalele in care sunt internati ranitii in incendiul din clubul Colectiv va coordona activitatea privind asistenta medicala, in prezent echipa fiind la Spitalul Bagdasar, cu medicii din Franta, a declarat luni ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, informeaza Mediafax.

C.B.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#victime incendiu Colectiv spitalul Pantelimon, #raniti incendiu club Colectiv , #incendiu club Colectiv