Incendiu in Colectiv Patroana firmei care a livrat artificiile, audiata

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 21:53
5086 citiri
Incendiu in Colectiv Patroana firmei care a livrat artificiile, audiata
Foto: Ziare.com

Daniela Ioana Nita, cea care detine Golden Ideas Fireworks Artists, va fi audiata de procurorii Parchetului instantei supreme, au declarat surse judiciare, precizand ca firma este cea care a livrat artificiile folosite in clubul Colectiv in seara tragediei.

Potrivit unor surse judiciare, firma Golden Ideas Fireworks Artists este cea care ar fi furnizat artificiile ce au provocat incendiul din clubul Colectiv, soldat cu 31 de morti si peste 180 de raniti.

Sursele citate spun ca Daniela Ioana Nita, sefa firmei Golden Ideas Fireworks Artists, urmeaza sa fie audiata de catre procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au preluat dosarul penal privind incendiul din Colectiv, in care luni seara au fost retinuti pentru ucidere si vatamare corporala din culpa doi dintre patronii clubului, Alin Anastasescu si Paul Gancea.

Incendiu in Club Colectiv: Iohannis a decorat doi dintre tinerii care au murit

Potrivit unor informatii ale anchetatorilor, Golden Ideas Fireworks Artists din Bucuresti este firma care a asigurat artificiile pentru spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv.

Conform datelor de la Registrul Comertului, Daniela Ioana Nita, in varsta de 38 de ani, este actionarul majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists, cu 80% dintre actiuni, in timp ce Cristian Mihai Nita, in varsta de 31 de ani, are 20% dintre actiuni.

O reprezentanta a firmei, care a raspuns, luni, la numarul de telefon indicat pe site-ul firmei, a refuzat sa infirme sau sa confirme informatia privind livrarea de artificii trupei Goodbye to Gravity, care a concertat, vineri seara, in clubul Colectiv.

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

Femeia s-a scuzat ca nu poate vorbi si a indicat autoritatile pentru a furniza astfel de date.

Golden Ideas Fireworks Artists, cu sediul pe Drumul Sarii nr 57, in sectorul 6, a fost infiintata in anul 2005. Afacerile firmei s-au plasat anul trecut la 1,38 milioane lei, iar profitul net a fost de circa 19.000 de lei, societatea raportand cinci angajati in 2014.

Potrivit informatiilor de pe site-ul firmei, aceasta furnizeaza servicii pirotehnice care includ focuri de artificii, programe pirotehnice de sol, inscrisuri pirotehnice si efecte de scena de toate tipurile.

Incendiu in Colectiv: Bilantul tragediei a ajuns la 31 de morti. Inca un patron a fost retinut

Firma are in portofoliu clienti mari din domenii precum sectorul bancar, retail, farma, mass-media si comunicare, sport sau auto, se arata pe site-ul societatii.

Luni, la Parchetul instantei supreme, au fost audiati cei trei patroni ai clubului Colectiv, Costin Mincu, Alin Anastasescu si Paul Gancea, in calitate de suspecti, acestia fiind acuzati pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, in cazul incendiului din club, pana la ora actuala fiind retinuti Anastasescu si Gancea.

Tot luni, la sediul Politiei Capitalei au dat declaratii, in calitate de martori, mai multe persoane care au fost in clubul Colectiv vineri seara, cand a izbucnit incendiul.

Anchetatorii au mers, luni, in toate spitalele in care sunt internate persoanele ranite in incendiu, pentru a vedea care dintre acestea pot povesti ce s-a intamplat vineri seara, in Clubul Colectiv.

Incendiu in Colectiv: Ce mesaj a interzis Jandarmeria Romana, dupa tragedia de vineri seara

Intrebat de jurnalisti, sambata, daca au fost identificate locurile unde au fost puse artificiile de la care a pornit incendiul din clubul Colectiv, directorul INSEMEX Petrosani, George Gaman, a raspuns afirmativ, spunand ca acestea erau pe marginea scenei.

Directorul INSEMEX Petrosani, insitutie care investigheaza, alaturi de reprezentantii altor institutii, cauzele care au dus la izbucnirea incendiului de la Club Colectiv, din Bucuresti., a mai precizat ca buretele de antifonare care a luat foc era pus si pe tavan, nu doar pe stalpii de langa scena.

Intr-un mesaj postat pe blogul personal si intitulat: "Cum m-a ocolit moartea pe 30 octombrie", Alex Teodorescu, care s-a aflat in club in seara incendiului, preciza ca nu a fost un spectacol pirotehnic si ca "nu a tras nimeni cu tunul, ci au fost doar patru artificii de tort, doua puse in fata scenei si doua pe doi stalpi de sustinere ai salii".

In incendiul din Clubul Colectiv au murit 31 de persoane, iar alte aproximativ 130 sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, peste 50 fiind in stare critica sau grava.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#audieri firma artificii concert, #audieri incendiu club Colectiv, #incendiu club Colectiv, #incendiu club Colectiv Bucuresti , #incendiu club Colectiv