Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Incendiu in Colectiv: Vesti bune despre victimele de la Spitalul Militar (Video)

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 11:19
3284 citiri
Incendiu in Colectiv: Vesti bune despre victimele de la Spitalul Militar (Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Vesti imbucuratoare despre victimele tragediei din clubul Colectiv au venit, luni dimineata, de la Spitalul Militar din Bucuresti.

Directorul spitalului, Florentina Ionita Radu, a declarat ca trei dintre pacientii care se aflau la terapie intensiva sunt intr-o stare mult mai buna, asa ca vor fi transferati la sectia de arsi.

Din nefericire, alti cinci pacienti de la Spitalul Militar sunt in continuare in stare grava, unul dintre ei fiind intubat. Totusi, Ionita Radu le-a spus jurnalistilor, in fata unitatii medicale, ca edemul a scazul destul de mult, asa ca victimele pot fi recunoscute acum.

Incendiu in Club Colectiv 5 pacienti in stare critica la Spitalul Bagdasar-Arseni

Medicul a subliniat ca este foarte important, de acum incolo, pentru ca starea lor sa nu se inrautateasca, "sa nu apara suprainfectii, sa fie hidratati corespunzator si sa aiba aportul alimentar necesar".

Directorul spitalului a spus ca toti pacientii au inceput sa manance, mai putin cel care este inca intubat. In acest sens, a existat o importanta mobilizare a cadrelor medicale, astfel incat fiecare pacient sa aiba asistenta si infirmiera care sa-l ajute sa se hraneasca.

"Ei nu se pot hrani singuri. Toata lumea are mainile arse, iar unii au si arsuri pe fata si pe spate", a declarat Florentina Ionita Radu, adaugand ca "este important sa manance hiperproteic, avem specialist care se ocupa sa fie hraniti corespunzator".

Doar tineri sub 30 de ani

Medicul a adaugat ca situatia se poate schimba oricand in cazul celor cinci pacienti care sunt inca in stare critica, pentru ca au arsuri pe caile respiratorii. Toate victimele de la Spitalul Militari sunt tineri cu varste sub 30 de ani.

Incendiu in Club Colectiv Pompier: Sa vezi zeci de oameni, aproape o suta, venind spre tine... nici unul intreg... E fabulos

Potrivit reprezentantului spitalului, medicii opereaza in fiecare dimineata si se va continua reinterventia chirurgicala acolo unde este cazul.

"Noi suntem foarte optimisti, faptul ca trei sunt mai bine e un lucru imbucurator", a aratat Ionita Radu, spunand ca foarte multe persoane au sunat si s-au oferit sa ajute.

Pe lista de asteptare pentru donarea de sange se afla pana acum 23 de persoane (fiind asigurat necesarul pentru saptamana aceasta), iar cine doreste sa faca acest lucru poate lua direct legatura cu Spitalul Militar.

Un incendiu puternic a avut loc, vineri noaptea, in clubul Colectiv din Capitala in timpul unui concert rock. 30 de persoane au murit si 137 se aflau internate, duminica seara, in spitalele Capitalei. Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat ca numarul deceselor este posibil sa creasca, avand in vedere starea grava a ranitilor.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#victime Colectiv Spital Militar, #pacienti Spital Militar, #victime incendiu Colectiv , #incendiu club Colectiv