Incendiu in Colectiv Apropiatii pacientilor, revoltati: Un medic mi-a spus ca toti vor muri de septicemie

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 16:53
14927 citiri
Incendiu in Colectiv Apropiatii pacientilor, revoltati: Un medic mi-a spus ca toti vor muri de septicemie
Foto: Arhiva Hepta.ro

Rudele si apropiatii ranitilor in incendiul de acum o saptamana de la clubul Colectiv si-au pierdut rabdarea si acuza medicii de la Spitalul de Arsi ca nu comunica starea pacientilor si chiar blocheaza transferul lor in strainatate, desi in Romania nu pot beneficia de cel mai bun tratament.

"N-a iesit nimeni sa ne spuna 'mai, oameni buni, uite care e treaba cu Daniel'. Stiti ce ne-au spus? Nu-l mutati ca-l zdruncina avionul. Sotia lui e in spital si ea internata, la fel o ignora si pe ea. Azi dimineata ne-au spus ca-l pierdem, i-au spus sotiei lui. Ministrul Banicioiu a mintit cand a spus ca sunt tratati la fel de bine ca oricine", au spus jurnalistilor apropiatii lui Daniel Ciobanu, unul dintre pacientii in stare grava internati la Spitalul de Arsi.

Incendiu in Colectiv: Doi pacienti de la Spitalul Elias, transferati in Germania si Belgia

Daniel Ciobanu are 39 de ani si doi copii. Potrivit ProTv, el era la Colectiv, impreuna cu sotia lui, ca sa filmeze concertul prietenilor sai din trupa Goodbye to Gravity. Ea a scapat cu arsuri usoare, el se lupta sa traiasca.

Prietenii sai spun ca medicii romani sfatuiesc impotriva transferurilor in strainatate, insa admit ca, in cazul lui Daniel, daca initial se stabilise sa fie dus in Israel, iar ei incepusera sa intocmeasca actele, apoi starea sa nu a mai permis asta, iar medicul israelian s-a opus si el.

Incendiu in Colectiv Iohannis: i-a vizitat pe pacientii internati la Spitalul Militar

"Ce facem, ne uitam la ei cum mor?! Sunt atatia care stau sa moara deja!", a spus un alt prieten venit la spital, in timp ce o amica a dezvaluit ca "un medic de aici mi-a spus ca toti acesti oameni care sunt aici vor muri de septicemie".

De cealalta parte, unul dintre reprezentantii Spitalului de Arsi a explicat ca Daniel este intr-o stare foarte grava.

"Cazul Ciobanu s-a mediatizat foarte mult, multe s-au spus probabil gresit. Un pacient foarte grav, are o arsura de cai respiratorii foarte mare si suprafata de arsura mare pe suprafata corpului, medicii nostri au considerat initial ca ar avea mai multe sanse in strainatate, s-a luat legatura cu Israelul, a venit un medic de terapie intensiva din Tel Aviv, a vazut, a dat acceptul, pacientul era transferabil la ora 15:00, s-au facut demersuri sa vina un avion al lor, si in momentul cand au venit sa-l preia la 21:30, ei au considerat ca nu e foarte sigur transportul, ca atare nu a fost preluat", a povestit reprezentantul Spitalului de Arsi.

Incendiu in Colectiv: Trei raniti in stare grava de la Spitalul Militar ar putea fi trimisi in Belgia

Acesta a reiterat ca medicii romani "fac toate eforturile pentru a face fata situatiei".

Cat despre sansele de supravietuire, chiar si in strainatate, acesta nu s-a aratat foarte optimist.

"In ultimii 10 ani sau mai mult de 10 ani, s-au transferat 10 pacienti dintre care 9 au murit si in strainatate. Si in Israel sansele lui (Daniel Ciobanu - n.red.) sunt maximum 20-30%, daca este transferat", a punctat medicul.

Situatia ramane dramatica la o saptamana de la incendiul devastator din clubul Colectiv. Pana acum 32 de persoane si-au pierdut viata, iar medicii nu se declara optimisti in legatura cu sansele de supravietuire a mai multor pacienti in stare grava sau critica.

In spitalele din Capitala sunt internate, vineri, 127 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, dintre care 65 in stare critica si grava.

A.S.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#incendiu colectiv raniti spitale detalii, #incendiu colectiv crestere numar morti, #declaratii rude raniti incendiu colectiv , #incendiu club Colectiv