Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Incendiu in Colectiv Arhiepiscop romano-catolic: Sa ne fie rusine noua, guvernelor si bisericilor

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 18:45
6551 citiri
Incendiu in Colectiv Arhiepiscop romano-catolic: Sa ne fie rusine noua, guvernelor si bisericilor
Foto:B1 Tv

Arhiepiscopul Romano-Catolic, Ioan Robu, a venit, luni dupa-amiaza, la clubul Colectiv, a aprins o lumanare, a ingenunchiat si s-a rugat, spunand apoi ca i-a cerut iertare lui Dumnezeu pentru ce s-a intamplat si ca ar trebui sa ne fie rusine tuturor, inclusiv Guvernului, institutiilor statului, bisericilor.

"Ne rugam pentru cei ramasi in viata si ne rugam la Dumnezeu pentru victime. Mi-am cerut iertare celor decedati. I-am cerut iertare si lui Dumnezeu pentru ca noi, noi toti din tara, n-am facut nimic deosebit ca sa nu se intample asa ceva, ca Romania sa fie altfel.

Ar trebui sa ne fie rusine, noua tuturor si guvernelor si institutiilor statului si bisericilor ca n-am schimbat ceva in tara noastra in 25 de ani si ne pare rau. Trebuie sa ne cerem iertare celor care au murit si dupa aceea sa ne rugam.

Noi nu am facut indeajuns ce trebuia sa facem si i-am incredintat milostivirii lui Dumnezeu si pe ei care au murit si pe cei care au ramas in continuare in viata", a spus Ioan Robu.

Incendiu in Colectiv: Bilantul tragediei a ajuns la 31 de morti. Unul dintre patroni a fost retinut

"Am cerut ca Dumnezeu sa ii duca in lumina vesnica, iar pe cei ramasi sa-i mangaie. Noi, bisericile, nu am lucrat indeajuns. Trebuie sa schimbam ceva in modul de a gandi si sa actionam. Inghitim neglijentele, coruptia, smecheria si credem ca sunt nimicuri, dar ele pot fi criminale. Nu Dumnezeu a ingaduit aceasta tragedie", a mai afirmat Robu.

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

Tot luni, Biroul de Presa al Patriarhiei Romane a dat un comunicat in care a dezmintit o stire falsa postata pe un site despre un presupus preot anonim din judetul Prahova care ar fi facut o asociere fortata intre tragedia din Clubul Colectiv din Bucuresti si "sarbatoarea de Holloween" (sic!).

"In aceste zile in care opinia publica din tara si strainatate este profund marcata de tragedia petrecuta intr-un club din Bucuresti in seara zilei de 30 octombrie 2015, consideram ca astfel de dezinformari postate sub protectia anonimatului sunt iresponsabile si au rol de manipulare.

Celor care au fost tentati sa dea crezare unor astfel de dezinformari, precizam ca Patriarhia Romana si-a exprimat compasiunea si solidaritatea cu familiile indoliate si cei aflati in suferinta pe pat de spital in dimineata zilei de 31 octombrie 2015. La Sfanta Liturghie din ziua de 1 noiembrie 2015, in biserici si manastiri din Arhiepiscopia Bucurestilor au fost oficiate rugaciuni pentru insanatosirea celor raniti si de pomenire a celor trecuti la Domnul.

De asemenea, din ziua de 31 octombrie 2015, preotii de caritate din spitale acorda asistenta religioasa si consiliere spirituala celor greu incercati in tragedia din Clubul bucurestean. Regretam faptul ca in astfel de momente in care se impun compasiunea si solidaritatea cu cei greu incercati in urma tragediei din clubul Colectiv mai sunt persoane care incearca sa incite la ura si intoleranta", se arata in comunicat.

Incendiu in Club Colectiv: Patriarhia ii critica pe cei care "dezinformeaza iresponsabil"

Incendiu in Club Colectiv Patriarhia: Preotul nu vine neinvitat. Nu se face rugaciune in context de haos

Tot luni, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a adresat un mesaj participantilor la cea de-a XXVII-a Consfatuire Panortodoxa a Reprezentantilor Bisericilor Ortodoxe si ai Sfintelor Eparhii privind ereziile si para-religiile, cu tema "Fete ale ocultismului contemporan", Corint, Grecia 2-4 noiembrie 2015.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#arhiepiscop romano catolic Colectiv, #Patriarhie incendiu Colectiv , #incendiu club Colectiv