Incendiu in Colectiv Cei 3 patroni ai clubului au fost arestati. A fost facuta si prima demitere

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 23:37
35676 citiri
Incendiu in Colectiv Cei 3 patroni ai clubului au fost arestati. A fost facuta si prima demitere
Foto: Arhiva Ziare.com

Bilantul tragediei incendiului devastator din Clubul Colectiv din Capitala a ajuns la 32 de morti, dupa ce marti dimineata o tanara de 27 de ani care era internata la Spitalul Pantelimon a decedat. Peste 130 de raniti sunt in continuare internati in mai multe spitale din Bucuresti, in jur de 90 fiind in stare critica sau grava.

In ce priveste evolutia anchetei, cei trei patroni ai clubului - Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu - au fost arestati preventiv, marti seara, pentru 30 de zile.

Unul dintre patroni, Costin Mincu, a transmis si un mesaj de dupa gratii in care a spus ca si o parte din el a murit in acea noapte tragica: "As vrea sa pot sterge lacrimile de pe obrajii celor care-i plang pe cei care s-au dus. In schimb, nu pot decat sa stau cu capul plecat in fata judecatii. Regret enorm tot ce s-a intamplat", a transmis Mincu.

In schimb, din cadrul anchetei apar noi informatii despre modul in care cei trei actionari conduceau afacerea, inclusiv dezvaluiri despre organizarea concertului Goodbye to Gravity.

In ce priveste autoritatile, primul cap pe care bucurestenii il cer este cel al primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Un protest pentru demiterea sa a inceput la ora 18.00 in Piata Universitatii.

Cu toate astea, Victor Ponta a considerat ca primul care trebuie sa plateasca este seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca. Asadar, premierul l-a demis marti seara.

Citeste toate stirile despre incendiul din clubul Colectiv

Ziare.com v-a tinut si marti la curent, in format LIVE TEXT, cu cele mai noi evolutii privind starea pacientilor tragediei din clubul Colectiv si ancheta procurorilor:

23:18 - Secretarul de Stat, Raed Arafat, a spus la Romania TV, in contextul protestelor de marti seara, ca nu are nicio problema sa renunte la functia din minister.

"Eu nu sunt fixat de cuie in scaun. Eu pot oriunde sa-mi fac treaba. Eu nu sunt un om care tine la scaunul in care sta. Incerc unde stau sa-mi fac treaba. Chiar daca nu suntem perfecti, s-au facut foarte multe lucruri in ultimul an si jumatate care sa dezvolte nivelul de securitate al populatiei. Este adevarat ca nu reusim sa facem totul la timp. Eu as zice ca trebuie in fiecare lucru intelepciune si din pacate intelepciunea nu se poate face cand lumea este nervoasa si suparata. Macar unul dintre noi trebuie sa astepte si rezultate si sa gandeasca la rece", a declarat Raed Arafat la Romania TV.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/incendiu-colectiv-25-000-de-oameni-in-strada-raed-arafat-eu-nu-sunt-un-om-care-tine-la-scaunul-in_254779.html#ixzz3qT0u1ArQ

22:55 - Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, afirma ca este impresionat de protestele care au loc marti seara in cadrul carora romanii cer demisia primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, si al Guvernului, in urma tragediei de la Clubul Colectiv.

"Sunt impresionat de manifestarile din aceasta seara. Este o miscare de strada, care vine din dorinta oamenilor de a le fi respectate conditia si demnitatea. Am inteles ca se cere si se asteapta, pe buna dreptate, ca cineva sa-si asume raspunderea politica. Urmatorul pas trebuie sa fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revolta", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

22:01 - Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, cei trei patroni ai Clubului Colectiv, au fost arestati pentru 30 de zile.

21:43 - Ranitii in incendiul de la Colectiv vor fi supusi, incepand de miercuri, unor interventii chirurgicale, care vor fi particularizate in functie de evolutia fiecarui pacient, aceasta etapa fiind foarte importanta, a declarat, marti, prof dr Ioan Lascar, aflat la Spitalul Universitar, informeaza Mediafax.

21:22 - Peste o mie de persoane, printre care si peste douazeci de preoti ortodocsi, au participat marti seara, la Alba Iulia, la un mars al tacerii initiat de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi (ASCOR) si Arhiepiscopia Ortodoxa, actiunea fiind precedata de o rugaciune de pomenire a victimelor incendiului produs in clubul Colectiv, oficiata in Catedrala Reintregirii, informeaza Agerpres.

21:15 - Si in Brasov au iesit oamenii in strada. Cateva sute de persoane protesteaza langa Prefectura Brasov, acestia cerand demisia vicepremierului Gabriel Oprea in legatura cu cazul politistului Bogdan Gigina si a primarului sectorului 4 din Bucuresti, Cristian-Popescu Piedone, cu privire la incendiul din clubul Colectiv.

21:06 - Aproximativ 300 de romani si maghiari din Miercurea Ciuc au comemorat impreuna, marti seara, victimele tragediei din clubul bucurestean Colectiv, intr-o actiune comuna de solidaritate, fara precedent in municipiul resedinta de judet, informeaza Agerpres.

20:48 - Seful demis al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, spune ca a aflat "in direct" ca a fost demis.

"Am aflat in direct ca am fost demis. Este o surpiza si pentru mine. Acum daca daca ANPC este vinovata pentru tot ce se intampla rau in acesta tara, ne asumam si aceasta e vina...Eu nu cred ca ANPC este vinovata", a spus Dunca.

20:27 - Seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a fost demis, marti seara, de catre premierul Victor Ponta, anunta Mediafax.

20:12 - Un sobor de preoti oficiaza la aceasta ora o slujba in fata Clubului Colectiv, in memoria celor decedati in tragicul incendiu.

20:05 - George Anastasescu, unul dintre actionarii clubului Colectiv, le-a spus procurorilor ca nu a stiut ca in seara spectacolului sustinut de formatia Goodbye to Gravity vor fi folosite artificii, iar numarul maxim al persoanelor care puteau intra in local era de 800, acesta fiind calculat "conform unor studii de pe Internet", potrivit Agerpres.

19:31 - Taxele aferente serviciilor medico-legale de imbalsamare si cosmetizare pentru victimele accidentului de la clubul Colectiv au fost suspendate, prin decizia conducerii, anunta, marti, Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" (INML) din Bucuresti, citat de Mediafax.

19:20 - Protestatarii au ajuns in Piata Victoriei si cer demisia Guvernului.

18:57 - Piata Universitatii a fost blocata de cei care demonstreaza cerand demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a ministrului Gabriel Oprea si a premierului Victor Ponta.

18:41 - Jandarmii estimeaza ca in Piata Universitatii protesteaza peste 2.000 de persoane, anunta Digi24.

18:40 - Oamenii cer in strada demisia primarului Sectorului 4, iar Cristian Popescu Piedone anunta intr-un comunicat de presa ca va ridica un monument dedicat victimelor de la clubul Colectiv. Acesta se va numi "Monumentul celor fara de vina" si va avea gravat pe el numele tuturor celor care au murit in tragedia de la 30 octombrie. Lucrarea va fi amplasata pe strada Tabacarilor nr.7.

18:07 - Aproximativ 500 de oameni s-au strans in Piata Universitatii pentru a cere demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Numarul protestatarilor va creste.

18:05 - Nicolae Banicioiu a spus ca, in prima etapa, la spitale au ajuns 180 de pacienti, iar acum au mai ramas 134 de persoane internate, dintre care 88 sunt in stare grava si critica.

"Dar acest numar inmultiti-l cu zece ca sa vedeti amploarea, e ca si cum am vorbi de 1.800 de pacienti cu traume de membre (...). Unii au avut impresia ca e o concentrare prea mare, dar sunt operatii la care intra sapte chirurgi plasticieni (la un pacient - n.red.) ", a mai aratat ministrul Sanatatii.

18:03 - Ministrul Sanatatii a declarat ca nu mai exista in prezent persoane neidentificate, insa jurnalistii au spus ca informatiile din referatul procurorilor il contrazic.

Asadar, Banicioiu a explicat a anchetatorii detin informatii din prima etapa a identificarii, cand familiile si-au recunoscut rudele mai mult dupa obiectele pe care le aveau asupra lor decat dupa chip.

"In prima etapa au fost greu de identificat, pentru ca fizionomia nu semana deloc cu ce stiau familiile lor, a durat ore in sir. Identificarea in prima etapa s-a facut pe ramasite de obiecte personale. Ulterior, pe masura ce noi o sa putem, le punem la dispozitie dovezile de identificare", a lamurit ministrul.

17:40 - Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, sustine ca "foarte putine tari europene" s-ar fi mobilizat atat de bine din punct de vedere medical in cazul unei tragedii asemanatoare celei din clubul Colectiv.

"Spitalele nu au intrat in colaps, si-au continuat activitatea...foarte putine tari europene ar fi putut prelua un asemenea numar de pacienti cu asemenea leziuni", a declarat Banicioiu, care a dezvaluit ca inclusiv medicii straini veniti in tara noastra au recunoscut asta. Din acest motiv, nu a fost necesar nici transferul victimelor in alte tari, care oricum nu era recomandat nici macar intre spitale, le-a spus Banicioiu jurnalistilor, la Spitalul Universitar.

"La 90 de astfel de cazuri foarte grave, putine tari europene ar fi facut fata", a mai spus acesta.

16:52 - Persoana care detine firma Golden Ideas Fireworks Artists, furnizoarea artificiilor pentru concertul de vineri seara din clubul Colectiv, a avut dosar penal in 2009 pentru focuri de artificii ilegale.

Daniela Ioana Nita a fost acuzata ca firma sa a lansat focuri de artificii fara acordul autoritatilor in mijlocul lacului Snagov, zona protejata prin lege, arata EuroActiv.

16:42 - Mircea Cartarescu a scris, marti, pe contul sau de Facebook, ca "noua societate civila formata in ultimii ani pe retelele de socializare a identificat corect vinovatii adevarati ai tragediei de la clubul Colectiv" si ca "e vorba, sunt perfect de acord, de clasa politica in totalitatea ei".

16:40 - Agerpres anunta ca doua transporturi cu sange ce a fost donat de cetateni ai Republicii Moldova au stat trei ore in Vama Albita, deoarece nu ar fi fost insotite de documentele necesare pentru a trece granita.

16:38 - Papa Francisc le-a transmis un mesaj romanilor in urma tragediei din clubul Colectiv, prin intermediul unei telegrame care a ajuns luni la presedintele Klaus Iohannis, dar acesta nu a dat-o publicitatii.

Suveranul Pontif si-a exprimat "adanca durere pentru incidentul tragic care a avut loc intr-o discoteca din Bucuresti, in care si-au pierdut viata foarte multi tineri", potrivit documentului transmis de catre cardinalul secretar de Stat Pietro Parolin in numele papei Francisc, citat de Radio Vatican.

In telegrama de condoleante, papa a vorbit despre "apropierea sa spirituala fata de familiile victimelor, de autoritatile Guvernului si de intreaga natiune". In final, Suveranul Pontif a aratat ca ii incredinteaza "milostivirii Domnului pe cei care au murit intr-un incident atat de dramatic".

16:34 - Ministerul Sanatatii evita sa prezinte public lista cu numele victimelor si locul unde sunt internate. De asemenea, ministerul condus de Nicolae Banicioiu sustine ca spitalele nu se confrunta cu probleme de aprovizionare cu medicamente sau materiale sanitare necesare tratamentului victimelor incendiului si nu poate preciza cand va fi pusa in functiune sectia ultramoderna pentru arsi de la Spitalul Floreasca.

In schimb, MS anunta ca deocamdata nu mai este nevoie sa se doneze sange.

Incendiu in Colectiv Raspunsul Ministerului Sanatatii despre victimele neidentificate, nevoile spitalelor si donarea de sange

16:20 - Adrian Despot, solistul trupei Vita de Vie, le-a povestit anchetatorilor ce s-a intamplat vinerea trecuta in Colectiv. El a aratat ca, dupa ce a izbucnit incendiul, s-a creat o busculada in club. Mai multe persoane au cazut pe jos, la randul sau, el a cazut sub alti oameni, dar a fost tras din acea "gramada de corpuri omenesti". In cele din urma a reusit sa iasa din Colectiv, fiind ajutat de alte persoane.

16:15 - Cei trei actionari ai clubului Colectiv - Alin Atanasescu, Catalin Gancea si Costin Mincu - au ajuns la Judecatoria Sectorului 4, unde magistratii vor decide daca vor fi sau nu arestati preventiv, dupa cum au cerut procurorii.

15:40 - Purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi, Adrian Stanculescu, le-a vorbit jurnalistilor in fata spitalului despre leziunile victimelor.

"Leziunile la cap sunt foarte severe, au arsuri severe la cap, au scalpul ars si severitatea coboara pe torace, de parca, clar, focul ar fi venit de sus", a declarat Stanculescu.

Medicul a subliniat ca spitalul nu mai are nevoie momentan de ajutoare, "ca sunt o gramada, nu mai facem fata, nu mai stim pe unde sa le punem".

"Dar nu poti sa-i refuzi pe oameni, au venit si cu 'flori pentru eroi'", a spus acesta, mentionand ca au venit donatii inclusiv in mancare si medicamente.

15:25 - Dintre cele 26 de victime internate la Spitalul de Arsi, 13 pacienti sunt in stare critica si grava, a informat directorul medical Cristian Nitescu, potrivit Agerpres.

"Sunt internati 26 de pacienti, dintre acestia noua intubati, inca patru in stare critica neintubati si 13 sunt pe sectie. Si cei care sunt pe sectie aproape toti au nevoie de operatii sau de tratament. Am solicitat piele de la banca pentru un pacient care se afla in operatie", a spus reprezentantul unitatii sanitare.

15:13 - Televiziunea Trinitas a filmat slujba de inmormantare a Mariei Ion, desi familia a facut apel la televizi sa nu filmeze. Intrebat de acest lucru, patriarhul Daniel a explicat ca Trinitas TV e "televiziunea Bisericii si platita de Biserica. Unde Biserica are lucrarea ei, atuncea vine si televiziunea ei". Totusi, patriarhul a spus ca, daca familia nu va dori, Trinitas TV nu va face publica filmarea.

14:52 - Patriarhul Daniel a facut numeroase declaratii si a dat explicatii la plecarea de la Biserica Delea Veche, dupa slujba de inmormantare a Mariei Ion, femeia care facea curat in clubul Colectiv si a murit in urma incendiului de vineri noapte:

- "Sa ne rugam pentru ei sa aratam iubire si grija si compasiune pentru cei care au ramas indoliati. Adesea golul din suflet e mai mare decat mormantul in care e depus sicriul".

- "Avem nevoie de rugaciune mai multa, exista un fel de tulburare care nu bucura sufletele. Noi trebuie sa ne rugam in pace, nu in tulburare si in agitatie".

- "Noi ii ajutam cu rugaciunea, dar si cu fapta buna. Cu bani, dupa cum e nevoie dupa ancheta sociala la fiecare. Televiziunile sunt interesate numai de sume, pe noi ne intereseaza persoana".

- "In perioada de doliu national nu ne-am dus in club din 3 motive: E spatiu public, nu bisericesc si i-am lasat pe oameni sa se reculeaga. Nu e nevoie de spectacol sau de slujbe, ci de reculegere. Cand a venit ziua inmormantarii celor decedati au venit preoti si au facut slujbe acolo. La biserica sau la mormant e prezenta persoanei cel mai intens, nu unde a murit".

- "Cand Biserica nu e dorita in spatiul public, ba chiar i se arata ostilitate si ura, noi ne retragem in spatiul liturgic, ca in timpul prigoanelor vechi".

- "Nu am vrut sa deranjam marsul tacerii cu slujbe bisericesti. De la inceput au avut lozinci potrivnice Bisericii si atunci nu dorim sa-i deranjam mai mult cu prezenta preotilor".

- "S-a spus ca sunt 18 mii de biserici si 400 si ceva de spitale. Sunt peste 20 de mii de unitati medicale in tara cu tot cu cabinete. Foarte greu de inteles ca s-a ajuns ca o mare parte din ea e comandata, aceasta ostilitate".

Foto: B1TV

14:45 - Zece dintre cele 14 victime internate in Spitalul Elias se afla inca la terapie intensiva, cinci fiind detubati in timpul noptii de luni spre marti, potrivit managerului unitatii sanitare, Doina Dimulescu. Patru persoane se afla in continuare in stare grava, internate in sectia de chirurgie generala, arata Mediafax.

14:20 - Un cunoscut expert pirotehnician din Arad, Lucian Cebuc, sustine ca este posibil ca buretele din clubul Colectiv sa fi avut urme de materiale inflamabile, iar din acest motiv viteza de propagare a fost asa de rapida, cu atat mai mult cu cat buretele nu era ignifugat, scrie Mediafax.

14:16 - A aparut si primul mesaj din partea unuia dintre patronii clubului Colectiv, Costin Mincu: "O parte din mine a murit pe 30 octomrbie", informeaza B1 Tv. Potrivit sursei, mesajul a fost transmis de Mincu prin intermediul avocatului, Mincu aflandu-se in acest moment in arest, fiind retinut pentru 24 de ore alaturi de ceilalti 2 patroni ai clubului.

14:11 - Patriarhul Daniel le-a explicat jurnalistilor, la plecarea de la Biserica Delea Veche unde a avut loc slujba de inmormantare a Mariei Ion, femeia cu 5 copii care a murit in incendiul de vineri noapte, de ce preotii nu fost prezenti la locul tragediei.

"Acum noi ne facem datoria dupa traditia si randuiala noastra. Nu invata Biserica sa rupa linistea si tacerea celor care trebuiau sa se reculeaga. Nu vrem sa se constituie ca facem spectacol noi. Nu vrem sa ne laudam, dar la fiecare (membru al familiei Mariei Ion, n.red.) am dat cate o suma", a spus Patriarhul.

La insistentele jurnalistilor ca oamenii au reclamat absenta sa si a preotilor, IPS Daniel s-a enervat si a ridicat tonul: "Sa vina lumea la biserica nu la club. Au murit acolo, dar noi slujim in biserica. Nu judecam pe nimeni, numai sa ne rugam pentru ei".

14:08 - Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a publicat, marti, pe site-ul oficial, un ghid de evacuare din institutii de invatamant in caz de incendiu sau seism.

14:03 - Guvernul a anuntat, marti dupa-amiaza, ca va acorda "ajutoare de urgenta pentru familiile persoanelor care si-au pierdut viata in acest incendiu. Ajutorul, in cuantum de 5.000 de lei, va fi acordat familiei fiecarei persoane decedate".

In plus, Executivul va mai oferi un ajutor in valoare de 10.000 de lei pentru familia Maria Ion. "Femeia, care si-a pierdut viata in tragicul incendiu, isi intretinea singura familia: cei 5 copii cu varste cuprinse intre 11 ani si 23 de ani, precum si tatal paralizat, dupa ce sotul acesteia a decedat in urma cu 8 ani", se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

13:57 - Trei angajati ai Oracle Romania au murit in urma incendiului din Colectiv, iar alti sapte angajati au fost raniti. Un reprezentant al multinationalei a precizat ca Oracle va oferi tot sprijinul necesar familiilor afecate de acesta tragedie, potrivit EurActiv.

"Gandurile si rugaciunile noastre sunt indreptate catre toate familiile si toti cei afectati, o parte dintre victimele si ranitii acestei tragedii fiind angajati Oracle Romania. Safra Catz, CEO Oracle a sosit in acest week-end in Romania pentru a oferi sprijin familiilor indoliate si prietenilor, precum si celor care depun eforturi pentru salvarea si ajutorarea victimelor. In aceasta perioada dificila, Oracle va oferi tot suportul celor afectati de aceasta cumplita tragedie", a declarat Sorin Mindrutescu, Oracle Country Leader Romania.

13:48 - Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a atras atentia ca nici scolile sau institutiile publice nu respecta normele de siguranta.

"Daca mergem sa verificam toate institutiile statului, cred ca jumatate din scoli functioneaza ilegal. Stiu ca nici Sala Palatului nu era in legalitate, am organizat mitinguri acolo si iesirile sunt cate sunt (...) Ar trebui sa respectam legea cu totii", a spus Blaga, la iesirea de la DNA unde a fost audiat dupa declaratiile Elenei Udrea.

13:39 - Doua dintre victimele incendiului din colectiv, Alexandra Matache si Monica Tanasoiu, ambele absolvente ale Facultatii de Jurnalism de la Universitatea Bucuresti, dar si celelalte persoane decedate, au fost comemorate la o renumita scoala de comunicare din Statele Unite.

Victimele au fost comemorate la Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication Studies din Arizona, unde se afla jurnalista Alina Matis in aceasta perioda, participand la programul "Edward R. Murrow for Journalists".

Foto: Facebook/Alina Matis

13:16 - Consiliul National al Audiovizualului (CNA) le-a recomandat posturilor TV sa nu difuzeze imagini din timpul inmormantarilor celor care au murit in incendiul din Colectiv, insa nu toate televiziunile au tinut cont. De exemplu, B1 TV a transmis in direct imagini cu sicriul femeii de serviciu, care avea cinci copii si care a decedat in tragedia de vineri seara. La slujba de inmormantare de la Biserica Delea Veche a venit si patriarhul Daniel.

Incendiu in Colectiv CNA roaga televiziunile sa nu difuzeze imagini de la inmormantari. Ei, si?

13:00 - Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, marti, ca Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) vor avea posibilitatea de a verifica si inchide localurile care nu indeplinesc conditiile de siguranta pentru a functiona.

"Adoptam OUG prin care dam putere directa celor de la ISU sa verifice aceste localuri in care au loc actiuni care implica foarte multa lume si sa ia pe loc masura inchiderii, sigilare. E un singur articol, care da dreptul ISU sa inchida cu un sigiliu, cum face ANAF, acele localuri si cluburi care pun viata in pericol celor care sunt acolo", a declarat premierul, in sedinta de guvern.

12:48 - Preotul buzoian Mihail Milea sustine ca el si alti clerici ar fi trebuit sa ii convinga pe tinerii care au participat la concertul din clubul Colectiv "ca nu au ce cauta in astfel de locuri intunecoase, lipsite de lumina credintei in viata vesnica" si ca locul lor este "in mijlocul naturii lui Dumnezeu", potrivit Mediafax.

Incendiu in Colectiv Preot: Tinerii nu au ce cauta in locuri intunecoase. Sa danseze in aer liber

12:45 - Digi 24 avertizeaza ca mai multe persoane au pus la cale o inselatorie pe Facebook in numele televiziunii. Acestea sustin ca au deschis conturi in care se pot face donatii pentru victimele tragediei din Colectiv.

Postul TV a informat ca nu a deschis niciun cont si nu a organizat nicio campanie de strangere de fonduri, asa ca ii roaga pe oameni sa nu le dea bani acestor sarlatani.

12:29 - 15 pacienti se afla in continuare internati la Spitalul Universitar. Starea unora dintre ei este buna si medicii spera ca in zilele urmatoare sa poata fi externati. In niciun caz, insa, nu vor exista externari in cursul zilei de marti.

12:23 - Presedintele Poloniei, Adrzej Duda, a declarat intr-o conferinta comuna de presa cu seful statului Klaus Iohannis ca este "zguduit de tragedia din clubul Colectiv" si ca ofera tot sprijinul sau Romaniei. Concret Adrzej Duda a anuntat ca pune la dispozitia Romaniei o unitate medicala de specialitate pentru arsi din Polonia.

12:16 - Surse Digi24 informeaza ca anchetatorii au ajuns la concluzia ca in mai putin de 2 minute de la prima scanteie intreg clubul Colectiv a fost cuprins de flacari.

12:10 - Surse Digi24 sustin ca actionarii clubului Colectiv au oferit gratuit spatiul in noaptea tragediei trupei Goodbye to Gravity, cu conditia ca la concert sa vina cel putin 400 de persoane. Daca trupa nu reusea sa stranga acesti oameni, atunci trebuia sa plateasca 1.000 de euro chirie patronilor clubului. Reamintim ca in acte clubul avea o capacitate maxima admisa de 80 de persoane (pe scaune).

12:09 - La Spitalul Floreasca sunt internati 15 pacienti, dintre care "sase se afla in stare critica, iar restul sunt cu totii intubati in stare grava", a declarat medicul Ioan Lascar.

Reprezentantul unitatii sanitare a mentionat ca marti continua interventiile de reconstructie tegumentara pentru trei pacienti si ca momentan nu mai este nevoie de sange.

11:51 - Digi 24 anunta ca procurorii s-au dus din nou marti la Primaria Sectorului 4 pentru a ridica si alte documente. Ei fusesera la sediul institutiei si sambata de unde au plecat cu mai multe acte.

11:43 - "Toata lumea e concentrata pentru a asigura ingrijirea medicala si stabilitatea pacientilor. La toate spitalele merg eu, in fiecare zi.

(...) Situatia poate fi schimbatoare. Sunt cativa care au perspective de imbunatatire si ne punem toata increderea in fortele medicilor. Toti pacientii au venit intoxicati. S-a vehiculat ieri o compozitie a gazului. Foarte multi dintre pacienti au necroza pulmonara. Asta este marea problema", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la plecarea din Spitalul de Arsi.

11:03 - Cei trei preoti si-au pus patrafirele, au scos cadelnita, iar in acest moment oficiaza o slujba la locul tragediei.

Incendiu in Colectiv Dupa 4 zile si multe critici, preotii ortodocsi au tinut o slujba la locul tragediei. Cum explica (Foto&video)

10:50 - Trei preoti au sosit la clubul Colectiv si au aprins o lumanare pentru victimle incendiului, arata Realitatea TV.

Foto: Captura Realitatea TV

10:35 - La Spitalul Militar se mai afla 12 pacienti, dintre care opt sunt internati in sectia de terapie intensiva, iar patru in sectia de chirurgie plastica, a declarat Florentina Ionita Radu, purtator de cuvant al unitatii medicale.

"Dintre cei opt de la terapie intensiva, sase sunt in stare critica, unul e intubat. Ceilalti doi nu sunt intr-o stare atat de grava. In ceea ce il priveste pe cel intubat: starea lui e putin mai buna, se incearca astazi detubarea", a mentionat Ionita Radu.

Medicul a mai spus ca spitalul nu le va permite autoritatilor sa-i audieze decat pe pacientii aflati la sectia de chirurgie, nu si pe cei de la terapie intensiva.

Medicii, catre procurori: Nu permitem sa fie audiati cei de la terapie intensiva

10:05 - Sefi din Primaria Sectorului 4 au fost citati la Parchetul General, pentru a da explicatii in legatura cu avizele si verificarile la clubul Colectiv, transmite Digi 24.

9:42 - Declaratiile primarului Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone de dupa tragedia din Clubul Colectiv i-au infuriat pe bucuresteni, care s-au organizat pe retelele sociale si au anuntat ca vor iesi marti in strada pentru a-i cere demisia.

Incendiu in Club Colectiv: Protest pentru demisia lui Piedone. Cum il apara colegii din UNPR (Video)

Sub titulatura "DEMISIA Piedone, subordonatilor lui si tuturor celor raspunzatori", oamenii care s-au organizat pe Facebook solicita demisia primarului dupa tragedia din clubul Colectiv.

9:30 - Traian Basescu sustine ca inchiderea cluburilor nu este o solutie, ci, mai degraba, statul ar trebui sa contribuie la modernizarea lor printr-un program de genul "Prima Casa".

Basescu: Tineretul are nevoie de cluburi. Sa le modernizam cu credite ca la Prima Casa

"Tineretul are nevoie de cluburi. Prima reactie a autoritatilor este sa le inchida. Gresit. (..) Solutia este finantarea modernizarii acestor cluburi cu credite garantate de stat, la fel ca la prima casa. (...) Daca le vom inchide cluburile ce alternativa dam tinerilor pentru petrecerea sfarsitului de saptamana mai ales iarna? Credeti ca vor umple salile de teatru?",a scris pe Facebook Traian Basescu.

9:15 - La Spitalul "Grigore Alexandrescu", la Sectia de terapie intensiva, se afla doi pacienti in stare critica, intubati, iar alti trei sunt in stare grava.

"Sunt stabili deocamdata. Avem sapte raniti in total. Doi sunt intubati mecanic pe Terapie Intensiva. Tot pe aceasta sectie mai sunt inca trei. Cei trei sunt in stare grava, dar stabila, nu mai sunt intubati. Pe sectie se afla o arsura si o intoxicatie care probabil ca va fi externata", a precizat purtatorul de cuvant al unitatii, medicul Raluca Alexandru.

9:05 - Opt dintre cei zece pacienti aflati in Sectia de terapie intensiva a Spitalului Elias au fost detubati, a declarat managerul unitatii sanitare, Doina Dimulescu, pentru Agerpres.

"Din cei 10 au mai ramas doi bolnavi intubati. Opt pacienti au fost detubati, prognosticul este imprevizibil inca, suntem prea aproape, chiar daca au fost detubati. Cei opt (...) respira mai bine, situatia lor este cat de cat echilibrata, dar nu avem inca certitudinea ca vor ramane asa. Evolutii proaste pot sa apara si mai tarziu. In stare critica si grava sunt cei doi raniti intubati", a spus Dimulescu.

La Spitalul Elias de afla in 14 victime, dintre care zece la terapie intensiva si patru la sectia de chirurgie.

8:45 - Fostul viceprimar al Brasovului, Adrian Atomei, a atacat Administratia Sectorului 4, dupa ce primarul Cristian Popescu Piedone a declarat ca institutia sa a dat un acord formal de functionare a clubului si ca avizele si controalele ulterioare trebuiau facute de pompieri si ISU.

Incendiu in Club Colectiv - Atac la Primaria Sectorului 4: Bai nesimtitilor, nu incercati sa mintiti!

Atomei sustine insa ca primaria nu poate sa dea acordul de functionare daca nu are toate avizele de la celelate institutii. "Voi vorbiti serios? Bai nesimtitilor macar nu incercati sa mintiti in fata intregii tari?", a notat pe Facebook Adrian Atomei.

8:30 - O tanara de 27 de ani a decedat marti dimineata, bilantul ajungand la 32 de morti. Ea a ajuns la spital cu arsuri de gradul 3 si 4 pe o suprafata de peste 50% din corp si prognosticul sau a fost mereu rezervat, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Pantelimon, Fiorella Mitoiu, la Digi 24. Pacienta avea arsuri grave si la nivelul cailor respiratorii.

Incendiu in club Colectiv: A murit o tanara de 27 de ani - bilantul tragediei a ajuns la 32 de morti

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#tragedie Colectiv, #incendiu Colectiv, #bilant morti Colectiv, #patroni retinuti Colectiv, #tanara murit Colectiv , #incendiu club Colectiv