Incendiu in Colectiv Ce ar fi facut Arafat daca ar fi avut un copil in situatia ranitilor din club

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 07:50
5035 citiri
Incendiu in Colectiv Ce ar fi facut Arafat daca ar fi avut un copil in situatia ranitilor din club
Foto: Arhiva/Ziare.com

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, miercuri seara, ca in cazul in care ar fi avut un copil in situatia ranitilor de la club Colectiv l-ar fi dus la unul dintre spitalele bucurestene.

Incendiu in Colectiv Cine este Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity care s-a stins miercuri seara

"Arsi sunt in fiecare saptamana in Romania, si arsi mari. Elicopterele SMURD aduc arsi in fiecare zi de oriunde din tara mai ales catre Bucuresti. Arsi mari se trateaza continuu in Romania, conditiile nu sunt cele mai bune, se stie, si pentru asta este un program al Bancii Mondiale si, de fapt, pentru asta au fost profesorii francezi veniti in Romania si au cazut in mijlocul situatiei, pentru ca este un program de creare a mai multor centre de arsi prin Banca Mondiala.

In situatia serii de vineri (30 octombrie - n.red.) daca aveam un copil, l-as fi dus la unul dintre spitalele din Bucuresti, pentru ca nu aveam in alta parte unde sa il duc. Degeaba vine cineva si imi zice: du-l in alta parte. Era ora 22:32 cand a fost apelul, pacientii au fost evacuati, victimele in curs de o ora si patruzeci de minute catre 11 spitale", a afirmat Arafat.

El a spus ca nu toti pacientii puteau fi dusi la Spitalul de Arsi, Spitalul Floreasca sau la Spitalul "Grigore Alexandrescu"'.

Incendiu in Colectiv Basistul trupei Goodbye to Gravity a murit in Franta - bilantul sumbru a ajuns la 51 de morti

"Eu nu puteam sa ii duc pe toti la Spitalul de Arsi, sau pe toti la Floreasca, sau pe toti la Grigore Alexandrescu pentru ca asta ar fi insemnat sa mut un dezastru de la strada la un singur spital si sa moara oamenii acolo. Orice tara ar fi facut planul automat sa distribuie bolnavii la toate unitatile de primiri urgente pe care le are. Acolo sunt medici care stabilizeaza orice bolnav critic, ars sau altcineva si dupa care incepem sa stabilim unde ii ducem.

Au fost 88 de arsi critic si grav, intubati si ventilati, 184 au ajuns la spitale. Orice oras ar fi fost depasit", a explicat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, in noaptea de 30 spre 31 octombrie s-au facut transferuri intre spitale pana la 3 dimineata.

"Pana la 3:00 dimineata am facut transferul intre spitale sa echilibram situatia, ceea ce este un pas normal. Am stabilizat, apoi am evacuat. Spitalele care stiam ca nu au ce cauta in ele pacientii, am scos din ele pacientii. Exemplu spitalul Colentina: la 3 dimineata au plecat pacientii la un alt spital care avea chirurgi plasticieni", a spus Raed Arafat.

El a mentionat ca in in unele situatii au fost luati pacienti pentru transfer "la limita" si a precizat ca au existat familii care nu au fost de acord cu transferul.

Incendiu in Colectiv Arafat: Nu s-a gresit la interventie, s-a gresit din partea celor care arata cu degetul

"Nicio tara nu da toata capacitatea ei de arsi pentru alta tara, pentru ca stie ca si ea poate sa aiba ceva. Era clar ca asteptam ofertele ce ni se ofera, si noi trimiteam. Din start s-a zis ca suntem depasiti ca si capacitate si s-a recunoscut. Din start s-a zis ca medicii vor fi obositi si ca trebuie sa ii degajam. Din start s-a zis ca nu transferam din lipsa de competenta si, insist, noi nu am avut lipsa de competenta, dar am avut oameni competenti putin pentru astfel de situatii.

Am avut conditii care sunt sub-optime pentru astfel de situatii, pentru a ramane toti pacientii in Bucuresti. Din cauza asta am inceput procedura de transfer si am asumat-o, care este o procedura foarte riscanta", a explicat Raed Arafat.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Raed Arafat transfer victime spitale strainatate, #Raed Arafat Romania capacitate spitale arsi, #program spitale arsi Banca Mondiala Romania , #incendiu club Colectiv