Incendiu in Colectiv Ce masuri ia Teatrul Nottara, pentru siguranta publicului

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 15:01
2127 citiri
Incendiu in Colectiv Ce masuri ia Teatrul Nottara, pentru siguranta publicului
Foto: Facebook/Teatrul Nottara

Conducerea Teatrului Nottara a decis ca, din aceasta saptamana, fumatul sa fie interzis in toate spatiile din interiorul institutiei, iar in piesele de teatru tigarile clasice vor fi inlocuite cu unele electronice.

Potrivit unui comunicat transmis joi, conducerea Teatrului Nottara a decis suplimentarea masurilor de siguranta, pe langa cele aflate in vigoare, in urma incendiului de la club Colectiv.

Incendiu in Colectiv Doi raniti de la Floreasca au murit. Bilantul tragic a ajuns la 53 de morti

Printre masurile care au fost impuse incepand din aceasta saptamana se numara interzicerea fumatului in toate spatiile din interiorul institutiei, inclusiv pe scena, iar pentru situatiile in care actorii vor avea in scenariu sa fumeze "tigarile vor fi inlocuite cu unele electronice sau confectionate din materiale incombustibile". De asemenea, reprezentantii institutiei au anuntat ca se va renunta atat la lumanari cat si la orice alta sursa de foc deschis, apelandu-se, cand va fi nevoie, tot la variante electronice.

Incendiu in Colectiv Romania face un pas spre interzicerea fumatului in spatii inchise

"Teatrul Nottara dispune de toate avizele necesare functionarii, inclusiv avizul ISU privind apararea impotriva incendiilor, planul de interventie in caz de incendiu fiind intocmit si avizat de ISU 'Dealu Spirii' al Municipiului Bucuresti", se arata in comunicatul citat.

Conducerea institutiei mentioneaza ca imobilul in care functioneaza Teatrul Nottara dispune de patru iesiri, dintre care una (cea principala) pe bulevardul Magheru si trei pe strada Jules Michelet, iar salile au mai multe usi largi, care se deschid spre exterior.

"Pentru interventii in situatii de urgenta, la Teatrul Nottara sunt asigurate doua posturi permanente de pompier servant (24 de ore din 24) si un post de cadru tehnic de specialitate. De asemenea, teatrul este dotat cu detectoare de fum si 65 de extinctoare", se mai arata in comunicat.

Incendiu in Colectiv Pompierii au verificat sute de cluburi, cinematografe si mall-uri: Amenzi de peste 2,5 milioane de lei

Printre masurile de securitate pe care institutia le-a luat pana in prezent se numara: respectarea numarului maxim de spectatori admis pentru fiecare sala; existenta planurilor de evacuare pe fiecare etaj; marcarea prin semne luminoase a iesirilor; mentinerea libera a tuturor culoarelor de trecere, pentru a nu se bloca accesul in cazul necesitatii de evacuare rapida; revizia tehnica lunara a echipamentelor care deservesc salile de spectacole.

"In ceea ce priveste incadrarea cladirii in care este situat teatrul la categoria I de risc seismic, managerul Teatrului Nottara, Marinela Tepus, a solicitat in repetate randuri efectuarea unei noi expertize a cladirii, pentru a clarifica definitiv care este starea imobilului, dar aceasta nu s-a efectuat pana in prezent", se mai arata in comunicat.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#tigari spectacole teatrul Nottara, #masuri Teatrul Nottara incendiu, #fumat interzis Teatrul Nottara , #incendiu club Colectiv