Incendiu in Colectiv: De ce au fost trimisi ranitii asa tarziu in strainatate

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 11:46
5315 citiri
Incendiu in Colectiv: De ce au fost trimisi ranitii asa tarziu in strainatate
Foto: Antena 1

Faptul ca la o saptamana de la incendiul devastator din clubul Colectiv bilantul deceselor a crescut in doar doua zile la 46 de persoane, inca 14 persoane pierzandu-si vietile atat in spitalele din Bucuresti, cat si in strainatate, a adus un val de critici la adresa sistemului medical si, mai ales, a birocratiei si lipsei de organizare din interiorul sau.

Florentina Ionita Radu, managerul Spitalului Militar, a explicat insa de ce abia acum au inceput transferurile de pacienti peste hotare.

Incendiu in Colectiv: Jurnalista Teodora Maftei a murit in Israel. Bilantul negru urca la 46

Medicul spune ca "nu trebuie sa fim sub imperiul emotiilor" si sa intelegem ca, daca abia la o saptamana de la incendiu s-a inceput transferarea unor victime la spitale din strainatate, inseamna ca atunci a fost momentul optim pentru astfel de operatiuni.

Florentina Ionita Radu a precizat ca orice transfer presupune riscuri pentru raniti, insa a mentionat ca, in cazul pacientilor care au decedat pe drum sau in urma transferului, s-a considerat ca aceatsa solutie era cea mai buna pentru ei.

Si de la Spitalul Militar au fost transferati 2 pacienti la spitale din Anglia. In cazul lor, medicul a povestit ca familiile au insistat in ciuda faptului ca ranitii nu doreau sa plece.

Incendiu in Colectiv Ajutor de la Guvern - cat primesc ranitii internati in tara si strainatate (Video)

"De la Spitalul Militar nu a murit niciun pacient pana acum. Cei de pe terapie intensiva au fost transferati aseara in Anglia. Familiile au facut presiuni in fiecare zi, 3 zile, si noi am stat de vorba cu ei cate 2 ore. Pacientii erau cei care nu doreau sa plece", a povestit medicul, adaugand ca si pentru personalul de la spital este mult mai bine sa aiba de manageriat doar 7 pacienti.

Despre acesti 7 raniti ramasi internati, Florentina Ionita Radu a spus ca sunt in sectia de chirurgie plastica, insa asta nu inseamna ca sunt vindecati: "Sunt pacienti care au grefe, nu-si pot folosi mainile ca sa manance. Asupra lor se revine zilnic, se refac grefele. In prima faza s-au grefat doar zonele foarte mari. Acum mergem la lucruri de finete, incercam sa acoperim toate zonele pentru ca ei sa nu ramana cu sechele".

Managerul Spitalului Militar a conchis ca, "daca trecem de aceasta saptamana, o sa fie bine".

Incendiu in Colectiv: Sambata neagra cu 9 morti si multe aberatii

Bilantul tragediei din clubul Colectiv a ajuns, luni, la 46 de morti. Alte 83 de persoane au ramas internate in spitalele din Capitala, dintre care 15 in stare critica. Peste 30 de persoane se afla internate in spitalele din strainatate.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#incendiu colectiv morti transferuri strainatate, #incendiu colectiv probleme transfer raniti strainatate , #incendiu club Colectiv