Incendiu in Colectiv Deputat minoritar, criticat de colegi dupa ce i-a numit pe romani "neam de sluga"

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 21:09
4713 citiri
Incendiu in Colectiv Deputat minoritar, criticat de colegi dupa ce i-a numit pe romani "neam de sluga"
Foto: Facebook/Niculae Mircovic

Grupul parlamentar al minoritatilor nationale a anuntat, joi, ca se delimiteaza de afirmatiile facute pe Facebook de deputatul Niculae Mircovici, reprezentant al minoritatii bulgare, despre tragedia de la clubul Colectiv si despre protestele din strada, afirmatii pe care le considera "o insulta fara precedent adusa unui popor".

"Prin cele spuse, domnul Mircovici s-a plasat in afara respectului pe care un om, un parlamentar si un general al Armatei romane trebuie sa il manifeste fata de poporul in mijlocul caruia traieste, pe care il reprezinta si pe care trebuie sa il apere.

Domnul Mircovici a reusit prin cele spuse o tripla performanta nefericita - aceea de a insulta un popor, istoria sa si memoria unor oameni care au avut parte de o moarte ingrozitoare. Grupul nostru parlamentar se delimiteaza cu hotarare de aceste afirmatii, care prin gravitatea lor reprezinta o insulta fara precedent si speram singulara adusa unui popor", se arata intr-un comunicat semnat de liderul grupului, Varujan Pambuccian.

Mircovici a publicat un comentariu pe pagina sa de Facebook, care in prezent nu mai este afisat, in care vorbea despre evenimentele din strada provocate de tragedia de la clubul Colectiv, despre "tradarile" istoriei, "invatatul furtului din copilarie", "iesitul in strada si apoi bocetul slugii ca o duce rau".

Comentariul jignitor al unui deputat minoritar la adresa protestatarilor romani: Neam de sluga

"Un neam de sluga se simte cu adevarat stapan atunci cand posteaza in mediul virtual sub protectia anonimatului sau cand, clamand democratia, iese in strada (in numar semnificativ - mii sau zeci de mii), asumandu-si mandatul a milioane de oameni care au votat. Dreptatea se bazeaza pe un adevar rostit pe jumatate si, evident, impersonal (sic!) sau general.

Din pacate, am ramas in istorie cu tradari de la Burebista la Antonescu, cu invatatul furtului si sperjurului din copilarie, cu zidirea Anei in zid in loc de gasirea solutiei pentru ca zidul sa nu se prabuseasca, cu plansetul pentru ciobanul ucis de cei doi vecini si prieteni, evident tot romani, cu prostia si tupeul ca repere. Acum am inventat democratia originala, mobilizare pe Facebook (la ordin evident), iesit in strada, anulat alegeri, facut jocul cui trebuie si apoi bocetul slugii ca o duce rau. Am scris cu durere in suflet, dar nu trebuie sa-mi dati dreptate. Din pacate, imi va da viitorul. Noi suntem stapani", a scris deputatul Mircovici recent pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#minoritati deputat jignit romani, #deputat minoritar neam sluga, #deputat minoritar Colectiv , #incendiu club Colectiv
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Rade ciob de oale sparte.
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1