Incendiu in Colectiv Medicii, catre procurori: Nu permitem sa fie audiati cei de la terapie intensiva

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 11:35
2206 citiri
Incendiu in Colectiv Medicii, catre procurori: Nu permitem sa fie audiati cei de la terapie intensiva
Foto: Arhiva Ziare.com

Noi detalii despre starea victimelor tragediei din clubul Colectiv au venit, marti dimineata, si de la Spitalul Militar, unde in prezent se afla internate 12 persoane.

Dintre acestea, opt sunt internate in sectia de terapie intensiva, iar patru in sectia de chirurgie plastica, a declarat Florentina Ionita Radu, purtator de cuvant al unitatii medicale.

"Dintre cei opt de la terapie intensiva, sase sunt in stare critica, unul e intubat. Ceilalti doi nu sunt intr-o stare atat de grava. In ceea ce il priveste pe cel intubat: starea lui e putin mai buna, se incearca astazi detubarea", le-a spus Ionita Radu jurnalistilor, in fata spitalului.

Incendiu in Colectiv, cele mai noi evolutii - LIVE

Aceasta a mentionat ca fiecare pacient este vizitat zilnic de o echipa a spitalului, din care face parte inclusiv un psihiatru, care le ofera victimelor consiliere.

"In general, cei care sunt pe sectia de chirurgie plastica au o stare generala mai buna, putem comunica mai bine, nu au dureri, au inceput sa manance. Cei de la terapie intensiva sunt supusi unui proces complex de hidratare si nutritie. De acest moment depinde evolutia lor ulterioara", a declarat Ionita Radu.

Totodata, la parterul unitatii medicale exista "un nucleu de psihologi, ei fac consiliere cu apartinatorii si au inceput si cu pacientii de la chirurgie, la terapie intensiva e dificil...ei sunt sub efectul analgezicelor, sedarii".

Medicul a mai precizat ca spitalul nu le va permite autoritatilor sa-i audieze, in cadrul anchetei penale, decat pe pacientii aflati la sectia de chirurgie, nu si pe cei de la terapie intensiva.

"Au inceput sa le ia declaratii pacientilor in cadrul urmarii penale, rugamintea noastra...nu vom permite decat audierea celor de la chirurgie plastica, la cei de la terapie intensiva nu permitem accesul", a punctat medicul, adaugand ca acestia din urma sunt in stare grava si, in plus, se afla "sub sedare, sub stupefiante, nu e edificatoare declaratia lor".

Incendiu in Colectiv Taxi, melodie in memoria victimelor: Ce faceti? (Audio)

Bilantul tragediei incendiului devastator din clubul Colectiv din Capitala a ajuns la 32 de morti, dupa ce marti dimineata o tanara de 27 de ani care era internata la Spitalul Pantelimon a decedat. Peste 130 de raniti sunt in continuare internati in mai multe spitale din Bucuresti, in jur de 90 fiind in stare critica sau grava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Spital Militar terapie intensiva, #Spital Militar victime, #Spital Militar pacienti, #Spital Militar Colectiv , #incendiu club Colectiv