Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Incendiu in Colectiv - Mesaj de la Bruxelles: Sunt bucuros ca tara mea poate sa-i ajute pe prietenii nostri romani

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 22:35
2682 citiri
Incendiu in Colectiv - Mesaj de la Bruxelles: Sunt bucuros ca tara mea poate sa-i ajute pe prietenii nostri romani
Foto: Facebook / Guy Verhofstadt

Eurodeputatul Guy Verhofstadt, presedinte al Grupului Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, a transmis sambata un mesaj de condoleante familiilor victimelor din Colectiv si si-a exprimat speranta ca ranitii care au ajuns la Bruxelles se vor face bine.

"Gandurile mele se indreapta acum catre familiile victimelor incendiului de la #Colectiv, dupa vestile triste pe care le-am aflat astazi. Sper ca cei care lupta in spital pentru vietile lor sa se faca bine cat mai curand. Sunt bucuros ca tara mea, Belgia, poate sa-i ajute pe prietenii nostri romani. Cei care au ajuns astazi la Spitalul militar din Bruxelles se afla pe maini bune! Sa speram ca totul va fi bine! ", a postat pe Facebook Guy Verhofstadt.

Incendiu in Colectiv - Sambata neagra cu 9 morti si multe aberatii LIVE

8 dintre ranitii in incendiul produs vinerea trecuta la Clubul Colectiv din Bucuresti au fost transportati sambata dimineata in Belgia, pentru a fi tratati. Alti raniti au ajuns sau vor ajunge in spitale din Israel, Germania, Austria, Norvegia si Finlanda.

"La orele pranzului erau deja spitalizati si insotitorii desemnati sosisera si ei de la Bucuresti la Bruxelles. In cursul dupa amiezii, insotitorii au fost invitati la spital, s-au intalnit cu echipa medicala si acum sunt alaturi de pacienti. Au convenit cu administratia spitalului modul in care vor fi informati sistematic privind evolutiile starii de sanatate. Aceste informatii sunt comunicate in mod transparent strict insotitorilor.

In acest moment, starea pacientilor nu s-a inrautatit fata de momentul plecarii de la Bucuresti. Dintre cele opt persoane, trei sunt raniti grav si cinci sunt raniti de gravitate medie. Multumim Belgiei!", se arata intr-o postare pe contul de Facebook al Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei.

9 raniti in incendiul de la clubul Colectiv au incetat sambata din viata, 7 la Bucuresti si 2 in Olanda, unde fusesera transportati pentru tratament de specialitate.

Bilantul este insa unul provizoriu, medicii spunand ca urmatoarea saptamana va fi cruciala pentru cei peste raniti care sunt internati in spitalele bucurestene, dintre care cel putin 40 in stare grava.

A cincea zi de proteste LIVE: In ziua in care au mai murit 9 victime, romanii au stat mai mult in case (Galerie foto&video)

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#mesaj Guy Verhofstadt Colectiv, #victime Colectiv internate Belgia , #incendiu club Colectiv