Incendiu in Colectiv Mitropolitul Ioan al Banatului: Tinerii au strigat nu doar "ajutor!", ci si "vrem solidaritate"

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 21:23
6271 citiri
Incendiu in Colectiv Mitropolitul Ioan al Banatului: Tinerii au strigat nu doar "ajutor!", ci si "vrem solidaritate"
Foto: Mitropolia Banatului

Mitropolitul Ioan al Banatului, impreuna cu un sobor de preoti, a aprins, luni seara, candele pe treptele Catedralei Mitropolitane, pentru tinerii care si-au pierdut viata in clubul Colectiv din Bucuresti, el afirmand ca in ultimele trei zile s-au tinut in toate bisericile si manastirile banatene slujbe de pomenire pentru acesti tineri si rugaciuni pentru sanatatea acelora care sunt in suferinta in urma incendiului.

"Nu am venit aici sa facem aceasta sfanta slujba pentru a judeca pe cineva. Am venit doar sa spunem ca intelegem ca durerea acestor tineri este un strigat catre tara, este un strigat catre tineri sa isi aleaga foarte bine locul unde isi petrec timpul lor liber, unde se pot destinde, locul si sensul culturii pe care vor sa si-o insuseasca si sa o promoveze.

De asemenea, este un strigat si catre noi, cei mai in varsta, care suntem, intr-un fel, si noi, responsabili in viata aceasta de modul in care sunt educati tinerii. Cred ca ar trebui sa facem si noi cat mai mult pentru a crea alternative la asemenea moduri si feluri de a-si petrece tinerii timpul lor liber", a declarat presei Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane din Banat.

Incendiu in Club Colectiv: Iohannis a decorat doi dintre tinerii care au murit

IPS Ioan al Banatului a afirmat ca zilele acestea Mitropolia a deschis la Banloc, intr-un vechi conac (al Familiei Regale a Romaniei, n.red.), un Centru cultural pentru tineri, ca o alternativa la ceea ce s-a intamplat in urma cu trei zile la Bucuresti.

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

"Daca in urma cu 25 de ani, tot tinerii au strigat catre tara sa se termine cu ateismul, cred ca si ceea ce s-a intamplat acum este tot un strigat al tinerilor sa ne intoarcem spre Dumnezeu si sa ne intoarcem pe cararile moralitatii noastre stramosesti in care am trait si pe care am mostenit-o de la stramosii nostri. Acesti tineri nu au strigat acolo doar 'ajutor!', ci si 'vrem solidaritate in Romania, vrem viata pasnica, vrem un trai mai decent si mai bun!'. Daca ei ar fi avut un alt spatiu mai generos, poate nu se intampla lucrul acesta. De aceea, are si Romania, inca, o parte a ei nevindecata", a subliniat IPS Ioan, Mitropolitul Banatului.

Inaltul prelat a mai punctat faptul ca preotii, monahii si calugaritele nu au fost 'invitate' de nimeni sa se roage pentru victime, ci din propria initiativa, din momentul in care au vazut in mass-media primele imagini cu tragedia de la Bucuresti, au trecut la rugaciune, el insusi purtand la sine un pomelnic cu numele celor 30 de tineri decedati.

Incendiu in Colectiv - Un club din tara anunta ca se inchide: Avem acelasi tip de burete pe pereti

"Iata, port cu mine acest pomelnic al lor, care timp de 40 de zile vor fi pomeniti la 40 de liturghii in aceasta catedrala. Dumnezeu sa mangaie mamele care acum plang si sa-i odihneasca pe cei care au trecut in lumea de dincolo", a completat Mitropolitul Ioan al Banatului.

IPS Ioan a mai adaugat ca pe 15 si 22 noiembrie se face colecta de bani pentru acei oameni care sunt in necazuri, asigurand ca o buna parte din aceasta colecta va ajunge si la familiile care si-au pierdut copiii in tragicul eveniment.

De asemenea, Mitropolitul Banatului a facut apel ca daca sunt astfel de familii in Banat, sa se adreseze Mitropoliei pentru a primi loc gratuit in cimitir, dar si ajutor in alimente si cele necesare pentru iarna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Mitropolitul Banatului incendiu Bucuresti, #incendiu club Bucuresti, #incendiu club Colectiv , #incendiu club Colectiv