Incendiu in Colectiv Preot: Ascult Rock FM zilnic, era sa fiu arestat ca ascultam Beatles

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 15:20
2338 citiri
Incendiu in Colectiv Preot: Ascult Rock FM zilnic, era sa fiu arestat ca ascultam Beatles
Foto: Arhiva Ziare.com

Preotul Constantin Necula, consilier misionar-pastoral si de imagine al Mitropoliei Ardealului, profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu, a declarat vineri ca asculta zilnic Rock FM si chiar saptamana trecuta i-a cumparat fiicei sale un tricou din Hard Rock de la Bucuresti, unde vanzatorul a fost foarte mirat cand l-a vazut.

"Eu sunt pe Rock FM cam patru ore pe zi. Imi fac temele la matematica, unde mai lucrez sau in ceea ce priveste o lectura usoara, ascult Rock FM. Saptamana trecuta m-am dus la Hard Rock in Bucuresti sa cumpar un tricou pentru fiica mea. Era un tanar remarcabil care vindea acolo, care mi-a zis: 'parinte, nici nu stiu cum sa iti spun, sarut-mana, salut, bine ai venit'. Cred ca nu se intamplase ca o reverenda sa treaca printre lucrurile de acolo", a spus preotul Constantin Necula.

Incendiu in Colectiv - Preot: Oamenii nu se rafuiesc cu Biserica, ci cu imaginea arogantei ei

Singurul preot care a aparut zilele acestea in mijlocul protestatarilor din Sibiu si s-a rugat cu ei, desi era huiduit si injurat de o parte dintre acestia, Constantin Necula spune ca nu este impotriva rockerilor si nu crede ca toti rockerii sunt satanisti.

Parintele Necula marturiseste ca era sa fie arestat inainte de 1990 pentru ca asculta Beatles in Sala Sporturilor din Brasov.

"Eu cred ca nu toti rockerii sunt satanisti, asa cum cred ca nu toti ortodocsii sunt ortodocsi, in aceeasi masura. Nu (am nimic impotriva rockerilor - n.red.). In special, nu am nimic impotriva rockerilor romani, care sunt mai echilibrati. Iar eu, prima data, era sa fac puscarie sub comunisti, pentru ca m-am dus sa ascult Beatles la Sala Sporturilor din Brasov.

Eu am fost crescut intr-o tara unde erau mai multe spitale decat biserici, nu prea aveam unde sa ne intalnim tinerii si atunci ne intalneam la Sala Sporturilor si ascultam Beatles si ne-au saltat pe toti atunci", spune preotul Constantin Necula.

Incendiu in Colectiv - Preot: Tinerii nu au ce cauta in locuri intunecoase. Sa danseze in aer liber

Intrebat daca texte ortodoxe ar putea fi pe comunicate si pe o altfel de muzica decat cea religioasa, preotul Constantin Necula a raspuns: "Exista deja foarte multi rapperi din zona Buzaului, din zona Ramnicu Sarat, care pe texte ortodoxe au muzica rap. Nu deranjeaza pe nimeni. Ideea ca Biserica Ortodoxa este foarte inchisa este inca una din marile stupizenii pe care le-am auzit de peste 20 de ani".

Parintele Necula crede ca acordul dat de papa Francisc ca discursurile sale sa fie puse pe ritmuri pop si rock "este un mod anume de a te face simpatic", referitor la faptul ca in 27 noiembrie va fi lansat "Wake Up!", primul LP aprobat de Vatican cu discursuri ale Papei pe ritmuri pop si rock.

Incendiu in Colectiv - Preot: M-am jucat toata copilaria mea cu bostani scobiti fara sa stiu ca atrag moartea

"Este raspunsul, probabil, la faptul ca mitropolitul Clujului le-a pus celor 6.000 de copii prezenti la Cluj, de care presa nu a vorbit deloc, la una din cele mai mari conferinte ortodoxe din Europa, le-a chemat trupa Holograf, sa le cante copiilor.

Nu este albumul papei, papa si-a dat acordul ca discursurile lui sa fie folosite. E un mod anume de a te face simpatic. Poate sa fie bun, poate sa fie rau, asta o poate judeca Biserica Catolica, spre deosebire de ei, eu nu pot sa judec un act al Bisericii Catolice", a mai spus parintele Necula.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#preot Rock FM, #preot fiica Hard Rock , #incendiu club Colectiv