Incendiu in Colectiv: Promisiunea ministrului de Finante

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 17:56
2746 citiri
Incendiu in Colectiv: Promisiunea ministrului de Finante
Foto: Arhiva Ziare.com

Statul va suporta financiar procesul de recuperare a celor care au fost raniti in incendiul produs vineri seara la clubul Colectiv din Capitala, pentru ca exista resurse la buget, a declarat, luni, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

"Orice nevoie de sustinere, din punct de vedere financiar, a tot ceea ce inseamna efort de recuperare a celor care sunt, din pacate, astazi, intr-o stare destul de critica, va fi suportata de catre stat, si exista astfel de resurse la bugetul de stat, fara niciun fel de discutie", a precizat oficialul de la Bucuresti.

Eugen Teodorovici a raspuns astfel unei intrebari referitoare la declaratia profesorului doctor Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, potrivit careia pentru ingrijirea unui pacient cu arsuri costurile variaza intre cateva sute de mii de euro si chiar un milion de euro.

Incendiu in Colectiv: Bilantul tragediei a ajuns la 31 de morti - LIVE

"Ceea ce poate ar trebui sa facem noi, pe viitor, este urmatorul lucru: de foarte multe ori ajungem in situatia sa actionam dupa un eveniment, ceea ce trebuie schimbat ca abordare. Trebuie sa invatam sa ajutam oamenii inainte ca ei sa ajunga intr-o anumita nevoie, si dupa aceea sa incepem sa discutam, sa vedem exact ceea ce putem face pentru ca, in primul rand, sunt suferintele pe care le cream sau au loc intr-un mod total nejustificat", a sustinut Eugen Teodorovici, la iesirea de la discutiile privind pachetul de patru legi pentru achizitii publice, la Grupul PSD din Senat.

In opinia sa, una din lectiile care ar trebui invatate din ceea ce s-a intamplat in Bucuresti, in ultimele zile, este aceea ca autoritatile (Consilii Locale, Guvern etc) trebuie sa aduca modificari in prevederile legale pentru ca sunt probabil multe lacune in legislatia de profil.

Astfel pot fi evitate asemenea evenimente iar daca totusi astfel de accidente se produc se va sti cu exactitate ce trebuie facut mult mai rapid.

In urma incendiului produs vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti, 30 de persoane au murit. Un numar de 137 de raniti se aflau internati luni la pranz in spitalele bucurestene.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Teodorovici incendiu club Colectiv, #ministru Finante incendiu club Colectiv , #incendiu club Colectiv