Incendiu in Colectiv Romanii din SUA: Nu mai tolerati coruptia, o asistenta a fost amenintata din Guvern

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 21:14
7389 citiri
Incendiu in Colectiv Romanii din SUA: Nu mai tolerati coruptia, o asistenta a fost amenintata din Guvern
Foto: Ziare.com/ Nicu Socol

Romanii din Statele Unite ale Americii au transmis un mesaj de solidaritate cu zecile de mii de oameni care protesteaza in aceste zile in Capitala si in alte orase ale tarii, cerandu-se sa nu se mai tolereze coruptia.

"Dragi romani din tara,

Va scriem din Statele Unite cuprinsi de profunde emotii fata de ceea ce vedem ca se intampla in Romania.

Pe de o parte, suntem indurerati si revoltati ca oameni nevinovati au trebuit sa moara din cauza neglijentei, coruptiei si abuzului de putere al unor politicieni. Suntem in acelasi timp stupefiati vazand cum oameni cu putere in Statul Roman au incercat sa acopere vinovatii pentru moartea unor oameni nevinovati.

Daca nu era Facebook-ul, se reusea acoperirea accidentului tragic al politistului Gigina, la fel cum s-a ingropat stirea cu planorul cazut un centrul Romaniei, pe care nu-l mai cauta nimeni din luna august.

Pe de alta parte, va privim pe Facebook si la televizor si lacrimam pentru ca, iesind in strada, aduceti la realitate sperantele atator milioane de romani care vor sa traiasca intr-o tara demna, prospera si sigura", se arata in mesajul Comunitatii Romanilor, remis Ziare.com.

Ponta si Piedone au demisionat, protestele continua

Romanii din afara tarii ii dau drept exemplu pe cei care au iesit din clubul Colectiv si s-au intors pentru a-i salva pe altii prinsi inauntru, pierzandu-si viata.

"Priviti in jurul vostru la cat de minunati si plini de viata sunteti. Ganditi-va la idealurile pe care le aveti. Sunt milioane de alti romani care gandesc si cred ca voi.

Priviti acum la exemplul acelor tineri din clubul Colectiv, care s-au intors inapoi sa-i salveze pe altii din flacari si nu s-au mai intors. Sau care au ramas inauntru sa-i ajute pe altii sa iasa, iar ei nu au mai iesit.

De 25 de ani se tot vorbeste despre generatii de sacrificiu. Si voi sunteti o generatie de sacrificiu care, iata, a mers pana la sacrificiul suprem. A fost destul", mai transmit romanii din SUA, subliniind ca intr-o singura seara "au murit si au fost raniti mai multi tineri romani decat militari romani, in peste 10 ani de razboi in Irak si Afganistan".

Incendiu in Colectiv Miting de protest impresionant in Bucuresti si in tara: "Sa va fie frica, poporul se ridica!"

"Acesta trebuie sa fie sfarsitul acestei perioade de tranzitie, de sacrificii, de umilinte, de minciuni si de hotii si sa se intre intr-o perioada de reconstructie si modernizare a Romeniei. Aceasta reconstructie si modernizare a Romaniei incepe prin implicarea fiecaruia.

Nu mai TACETI in fata abuzurilor si nu mai TOLERATI coruptia, ignoranta si jumatatile de masura.

Asa cum coruptia ucide, la fel si tacerea ucide. Dupa moartea politistului Gigina, sefii lui le-au cerut politistilor sa taca pentru ca 'e mai bine asa'. Daca colegii lui ar fi vorbit inainte si s-ar fi aflat ca un alt politist de pe motocicleta s-a accidentat, poate politistul Gigina era astazi in viata si isi vedea copilul nascandu-se", se mai arata in comunicat.

Romanii din SUA: O asistenta a fost amenintata din Guvern sa isi tina gura, medicii sunt instruiti ce sa spuna

De asemenea, romanii din Statele Unite sustin ca o asistenta medicala ce a facut parte dintre cei care au intervenit la clubul Colectiv si a vorbit despre felul in care s-au miscat autoritatile a fost amenintata din Guvern.

"O asistenta care a fost la clubul Colectiv si a spus public cat de greu s-au miscat autoritatile a fost amenintata de cineva 'mare' din Guvern sa isi tina gura. Alti medici sunt instruiti ce sa spuna public, ca nu cumva sa zica ceva ce nu suna bine. Daca acum nu se vorbeste despre problemele care exista in sistemul de urgenta si nu se corecteaza, mai multi oameni vor muri la urmatoarea catastrofa.

Vorbiti, vorbiti tare! Nu mai plecati capul, nu mai inchideti ochii, nu va temeti! Expuneti problemele cu care va confruntati si cereti guvernantilor sa le rezolve azi. Faceti-va vocea auzita, demascati abuzurile si coruptia, stati cu ochii pe oamenii politici si nu le mai tolerati atitudinile sfidatoare si totalitare.

Nu doar copiii vostri, dar si voi meritati o Romanie mai buna. Iar aceasta schimbare la fata a Romaniei incepe cu mobilizarea si implicarea fiecaruia. Prin tot ceea ce ati facut zilele acestea, ati redat demnitatea acestei tari si ati renascut speranta in milioane de romani ca pot trai intr-o Romanie asa cum si-o doresc", se mai arata in comunicat.

Mobilizare masiva pe Facebook: Cel mai mare protest de dupa Revolutie?

Iata lista celor care semneaza mesajul:

  • Chris Terhes - Romanian Community Coalition
  • Marian Petruta - North Americam Romanian Press Association
  • Viorel Nicula - Director "Miorita" USA Newspaper, Sacramento, California
  • Dan Boanta - American-Romanian News
  • Neculai Popa - Consiliul Romano-American
  • Gina Dobbs - Romanian Greek-Catholic Association
  • Ady Simion - President, "Romani in Los Angeles"
  • Simona Botezan - "Miorita USA" Cultural Association, Sacramento, California
  • Dwight Luchian - Patton - Director Clipa Magazine, Anaheim, California
  • Vera Luchian - Patton - Editor Clipa Magazine
  • Adrian Bogdan - Grup "Romani in USA - East Coast"
  • Daniel Suciu - Grup "Comunitatea romanilor din Los Angeles"
  • Marius Grunstain - Grup "Romani in California"
  • Ciprian Caprar - Romani la Los Angeles
  • Prof. Univ. Muscutariu, Ioan - Cleveland, Ohio
  • Vasile Bouleanu - Chicago, IL

F.N.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#scrisoare romani SUA proteste, #romani SUA proteste Colectiv, #romani SUA incendiu Colectiv , #incendiu club Colectiv