Incendiu in Colectiv Se inchid cluburi pe banda rulanta: Am fost ignoranti si iresponsabili. Am avut noroc

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 17:52
7008 citiri
Incendiu in Colectiv Se inchid cluburi pe banda rulanta: Am fost ignoranti si iresponsabili. Am avut noroc
Foto: Facebook/La Baza

Tragedia din clubul Colectiv din Capitala, in urma careia 31 de persoane au murit si alte 136 sunt in continuare internate, i-a determinat pe multi patroni sa realizeze ca un astfel de accident se poate intampla si in localurile lor.

Asadar, mai multi proprietari au decis sa isi inchida definitiv sau temporar cluburile, ultimul anunt venind din partea barului La Baza din Iasi.

"Am decis ca vom suspenda activitatea barului si vom anula evenimentele programate, toate acestea pana cand vom face modernizarile cerute si vom avea garantia celor de la ISU ca nu reprezetam un pericol. Estimarea noastra 2-3 luni, dar nu stim sigur", se arata pe pagina de Facebook a barului La Baza.

Reprezentantii localului au spus ca La Baza "nu este certificat cu risc minim de incendiu" si nu are autorizatie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU).

"In schimb avem aviz ISU pentru modificarile din locatie necesare pentru a preveni si a minimiza riscul. Pentru a ne apuca de modernizare trebuie sa obtinem autorizatia de constructie, dosar depus dar ce s-a intins enorm de mult timp (>1 an). E de precizat ca am fost tratati decent si cinstit de catre autoritati (chiar fara 'pile'), durata fiind influentata pe de o parte de birocratia din Romania, pe de alta parte si din vina noastra. Asadar am facut toate demersurile pentru a indrepta situatia", au explicat acestia.

"Ce putem spune? Desi avem 2 iesiri separate, una chiar dubla, stingatoare etc, consideram ca am fost ignoranti si in consecinta iresponsabili. Am avut noroc. Nu vrem sa mai punem pe nimeni in pericol, chiar daca legea permite acest lucru", au continuat ei.

Reprezentantii barului au tinut sa specifice ca nu suspenda activitatea "de ochii controalelor anuntate. Au mai fost, au numerele noastre de contact si suntem disponibili in fiecare zi de dimineata pana seara".

Si proprietarul clubului Expirat din Bucuresti, Andrei Sosa, a anuntat ca localul se va inchide, recunoscand ca "din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Si cate-odata si in timpul saptamanii".

Un club celebru se inchide. Patron: Din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol! (Video)

"Eu imi dau demisia. Expirat-ul din Bucuresti se inchide. De astazi nu mai pot sa-mi asum vieti. Sau poate pot. Om vedea", a scris pe Facebook Andrei Sosa.

La randul sau, patronul clubului Rockstadt din Brasov a anuntat ca va suspenda temporar activitatea pana cand conditiile de siguranta vor intruni standardele europene.

Incendiu in Colectiv - Un club din tara anunta ca se inchide: Avem acelasi tip de burete pe pereti

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cluburi inchise Colectiv, #baruri inchise tragedie Colectiv , #incendiu club Colectiv