Incendiu in Colectiv Slujba de pomenire oficiata de un sobor de noua preoti in fata clubului

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 22:17
2555 citiri
Incendiu in Colectiv Slujba de pomenire oficiata de un sobor de noua preoti in fata clubului
Foto: Ziare.com

Un sobor de noua preoti, condus de Marius Cojocaru, paroh al Bisericii Sfantul Nicolae Brosteni, a oficiat marti seara, in fata clubului Colectiv, o slujba de pomenire pentru victimele incendiului de la sfarsitul saptamanii trecute.

La slujba a fost prezent si un cor din partea Patriarhiei Romane.

Citeste toate stirile despre incendiul din Colectiv

Preotii i-au amintit in rugaciunile lor atat pe cei care au murit in incendiul din club, cat si pe cei care acum se afla internati in spitale.

Incendiu in Colectiv Preot: Tinerii nu au ce cauta in locuri intunecoase. Sa danseze in aer liber

"Sa nu-i uitam si pe cei care acum se chinuiesc pe paturile spitalelor. O sa rostim o rugaciune pentru insanatosirea lor", au spus preotii.

La locul tragediei, preotii au adus si o troita in amintirea victimelor din clubul Colectiv, care a fost sfintita la finalul slujbei.

"Aceasta troita este in memoria tinerilor care au murit cu moarte naprasnica aici. Va ramane pe locul acesta pana cand am inteles ca autoritatile locale vor sa ridice un monument in piateta aceasta. Dar important este ca am pus noi aici o cruce si locul acesta o sa aminteasca mereu de ceea ce am trait cu totii in ultimele zile", a afirmat unul dintre preoti, la finalul slujbei de sfintire.

Incendiu in Colectiv Preot: M-am jucat toata copilaria mea cu bostani scobiti fara sa stiu ca atrag moartea

In opinia sa, ceea ce s-a intamplat in club Colectiv a fost "un moment foarte complicat pentru toata lumea".

"Sincer va spun ca ne-a fost greu sa gestionam acest moment cu totii si multi dintre noi s-au lasat prada emotiilor foarte puternice, dar acum incepem sa ne asezam sufleteste si toata durerea si toata frustrarea pe care am simtit-o sufleteste sa o transformam in ceva bun, in ceva care sa schimbe vremurile acestea napraznice pe care le traim cu totii", a declarat preotul.

De asemenea, el a tinut sa sublinieze ca tinerii care merg in cluburi nu sunt "satanisti" si ca locul in care acestia au murit "va ramane, probabil, un simbol al libertatii de exprimare".

Incendiu in Colectiv Patriarhia: Preotul nu vine neinvitat. Nu se face rugaciune in context de haos

"Si eu am fost tanar, am fost si eu student, am intrat in club si nu mi-as fi dorit ca viata mea sa sfarseasca acolo, intr-un astfel de loc. Nu cred ca acesti tineri care au murit aici au facut ceva rau, nu cred ca au fost satanisti, nu cred ca au gresit cu ceva, ci cred in primul rand ca locul acesta a fost un loc intr-adevar unde au putut sa cante si sa se exprime liber. Locul acesta va ramane, probabil, un simbol al libertatii de exprimare, pentru ca acesti tineri au reusit sa spuna ceva cu pretul vietii lor, anume ca tara asta trebuie schimbata si noi toti avem datoria sa o schimbam. Dumnezeu sa-i odihneasca si sa-i pomenim cu totii!", a mai spus preotul de la parohia Sfantul Nicolae Brosteni.

La slujba au participat aproximativ 500 de persoane - tineri, adulti si varstnici - venite in fata clubului Colectiv pentru a aprinde o lumanare in memoria tinerilor decedati.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#incendiu club Colectiv, #slujba preoti club Colectiv , #incendiu club Colectiv