Incendiu in Colectiv Unul dintre patroni, dus la audieri. Si Piedone este asteptat la DNA

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 10:22
1774 citiri
Incendiu in Colectiv Unul dintre patroni, dus la audieri. Si Piedone este asteptat la DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA ridica vineri noi documente de la Primaria Sectorului 4 si de la Administratia financiara in dosarul in care ancheteaza modalitatea de emitere a autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv.

La DNA a fost adus dimineata din arestul preventiv si Paul Gancea, unul dintre patronii clubului si cel care a depus cererea de obtinere a avizului de la autoritatea locala.

Surse citate de Mediafax au declarat ca mai multi functionari din Primaria Sectorului 4 vor sosi la DNA cu mandat de aducere pe parcursul zilei de vineri, inclusiv fostul edil Cristian Popescu Piedone.

Aceste persoane vor trebui sa le explice procurorilor in ce circumstante a fost emisa autorizatia de functionare pentru clubul Colectiv, in care 32 de oameni au murit, iar 127 se afla inca internati in spitalele Capitalei.

Parchetul General a declinat joi catre DNA o parte din dosarul penal referitor la tragedia din clubul Colectiv, soldata cu 32 de morti si peste 150 de raniti.

Incendiu in Colectiv - Piedone, in vizorul DNA: Suspiciuni de coruptie in Primaria Sectorului 4

Este vorba despre cauza care vizeaza modul in care a fost emis avizul de functionare pentru clubul Colectiv de catre Primaria Sectorului 4, condusa pana miercuri de Cristian Popescu Piedone.

Procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, Marius Iacob, a declarat, joi, ca dosarul deschis la DNA privind tragedia din clubul Colectiv il vizeaza inclusiv pe fostul primar al Sectorului 4.

Marius Iacob a spus ca dosarul penal vizeaza infractiuni asimilate celor de coruptie, respectiv abuz in serviciu daca functionarul a obtinut foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, complicitate la aceasta infractiune si fals intelectual.

Dosarul penal in cazul incendiului din Colectiv a fost deschis initial de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, iar ulterior a fost preluat de Parchetul General.

Dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul tragediei din club: A fost incendiu, nu explozie

Pana acum, procurorii au facut in doua randuri perchezitii la Primaria Sectorului 4 si au ridicat documente din birourile institutiei, insa Piedone nu a fost implicat personal in aceasta ancheta. Fostul edil nu a fost nici macar audiat in acest dosar. Ramane de vazut daca Piedone va fi chemat sa dea explicatii in fata procurorilor DNA.

Cristian Popescu Piedone si-a dat demisia, miercuri, din functia de primar al Sectorului 4, cu toate ca initial a insistat ca nu are nicio responsabilitate pentru cele intamplate in clubul Colectiv.

Dupa Ponta, si Piedone isi da demisia: Poate ca atunci cand mii de oameni iti cer sa pleci, e bine uneori sa asculti (Video)

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#incendiu Club Colectiv dosar DNA, #Piedone documente ridicate DNA , #incendiu club Colectiv