Medicamente inutile pentru ranitii de la #Colectiv: Crucea Rosie arata cu degetul spre Ministerul Sanatatii

Vineri, 29 Ianuarie 2016, ora 20:58
3908 citiri
Medicamente inutile pentru ranitii de la #Colectiv: Crucea Rosie arata cu degetul spre Ministerul Sanatatii
Foto: Facebook/Crucea Rosie Romana

Crucea Rosie Romana nu va onora nicio plata pentru kit-urile medicale destinate victimelor de la clubul Colectiv pana nu va primi clarificarile necesare legate de situatia acestora de la institutiile implicate.

Potrivit unui comunicat remis, vineri, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania mentioneaza ca nu a primit vreun document/factura in acest sens de la Compania Nationala Unifarm pana in acest moment, deci nu a achitat inca kit-urile deja distribuite catre pacienti.

Componenta kit-ului medical a fost stabilita de catre o comisie a Ministerului Sanatatii formata din medici specialisti in tratarea pacientilor cu arsuri, precizeaza Crucea Rosie.

La trei luni de la #Colectiv victimele primesc medicamente pentru rani deschise, inutile acum

"Crucea Rosie Romana nu are specialisti/medici/angajati care sa poata verifica corectitudinea continutului si necesitatea acestui kit, in forma in care a fost transmisa de Ministerul Sanatatii. Kit-urile medicale au fost achizitionate de Compania Nationala Unifarm, companie acreditata de Ministerul Sanatatii sa faca achizitie si distributie de medicamente in cadrul Ministerului Sanatatii.

Crucea Rosie Romana nu este autorizata sa achizitioneze medicamente si nu dispune de logistica necesara privind depozitarea si distribuirea de medicamente in conformitate cu normele sanitare in vigoare. Crucea Rosie Romana nu a fost implicata in procesul de achizitie", se arata in comunicatul citat.

In ceea ce priveste costul kit-ului medical, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a fost informata telefonic, la momentul demararii achizitiei, ca pretul estimat pentru o bucata este de aproximativ 2.800 de lei.

"In acest sens, SNCRR a solicitat Companiei Nationale Unifarm sa ne transmita un deviz financiar din care sa reiasa valoarea unui kit, document pe care nu l-am primit pana in prezent. La primul semnal venit din partea victimelor Colectiv prin care ni s-a adus la cunostinta ca acest kit este doar partial util, am solicitat Ministerului Sanatatii sa personalizeze continutul kit-ului in functie de nevoile fiecarui pacient.

Crucea Rosie reactioneaza in scandalul kit-ul pentru victimele din #Colectiv

In acest sens, Ministerul Sanatatii a transmis acest mesaj catre unitatile medicale implicate, la solicitarea Crucii Rosii Romane, urmand ca in perioada urmatoare medicii curanti sa stabileasca continutul kit-ului medical personalizat pentru fiecare pacient", se mentioneaza in sursa citata.

Pe 14 ianuarie, Crucea Rosie anunta printr-un comunicat de presa ca pentru ajutorarea victimelor aflate in procesul de recuperare a decis sa sustina si plata pentru achizitionarea unui kit medical special pentru ingrijirea pacientului ars, pentru o perioada de sase luni.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crucea Rosie Romana kit Colectiv, #scandal kit victime Colectiv, #kit ajutor victime Colectiv , #incendiu club Colectiv