Patronii de la Colectiv, la Parchetul General - ce li s-a transmis

Joi, 17 Martie 2016, ora 11:22
2512 citiri
Patronii de la Colectiv, la Parchetul General - ce li s-a transmis
Foto: Ziare.com

Patronii clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu - s-au prezentat joi la sediul Parchetului General, ei fiind chemati de procurori pentru a li se aduce la cunostinta rezultatul expertizei efectuate in acest dosar.

Cei trei sunt cercetati in prezent in arest la domiciliu, fiind acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Conform unei expertize tehnice intocmite de un specialist in constructii la solicitarea Parchetului General, Primaria sectorului 4 nu a efectuat, in ultimii cinci ani, verificari in localul unde a functionat clubul Colectiv, in conditiile in care a fost schimbata destinatia spatiului si au fost executate lucrari de amenajare fara autorizatii.

#Colectiv Ancheta Parchetului General este pe final (Video)

In expertiza se arata ca nu au fost identificate dovezi ca angajatii administratiei locale ar fi desfasurat, cel putin in ultimii cinci ani, activitati de inspectie si control in spatiul unde au functionat succesiv trei cluburi, ultimul fiind Colectiv.

De asemenea, expertiza nu a identificat acte de control sau masuri dispuse din punct de vedere al respectarii legislatiei nici din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, nici din partea Inspectoratului de Stat in Constructii Bucuresti.

Din raportul tehnic mai reiese ca in incinta de la Pionierul exista lucrari de construire si amenajare care nu indeplinesc cerintele legale, iar "cea mai mare parte a lucrarilor realizate necesitau autorizatie de constructie, o parte dintre lucrari nu indeplinesc cerintele impuse de normele in vigoare, in special in cazul in care este necesara o evacuare rapida a utilizatorilor din spatiul aferent".

Patronii #Colectiv scapa de arest - decizia nu e definitiva

Raportul mai arata ca au fost folosite materiale usor inflamabile in momentul in care a fost construit tavanul fals, "ventilatiile, atat pentru aportul de aer proaspat, cat si pentru exhaustarea celui viciat, nu sunt pozitionate corespunzator", iar "instalatiile electrice dispuse pe sub panta din lemn sunt neconforme".

In plus, numarul cailor de acces pentru spatii publice aglomerate trebuia sa fie minimum doua, insa la clubul Colectiv exista doar una utilizabila, dar si aceasta neconforma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#patroni Colectiv Parchetul General, #expertiza dosar Colectiv, #dosar incendiu Colectiv , #incendiu club Colectiv