Premiera dupa #Colectiv: Vrei sa donezi sange? Acum te poti programa online

Joi, 17 Decembrie 2015, ora 12:39
2399 citiri
Premiera dupa #Colectiv: Vrei sa donezi sange? Acum te poti programa online
Foto: Facebook/Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti

Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti a anuntat, joi, ca lanseaza un sistem de programari online pentru persoanele care vor sa doneze sange.

Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul voluntarilor care au ajutat in cazul incendiului din clubul Colectiv, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Prin acesta se doreste cresterea numarului donatorilor pe termen lung si fluidizarea fluxului de donatori.

Cei care doresc sa doneze sange se pot inscrie AICI si apoi vor fi contactati de o persoana pentru a fi programati.

Centrul de Transfuzie Sanguina din Bucuresti precizeaza ca nevoia de sange in Capitala se mentine in continuare mare si ca desi se doneaza cel mai putin, aici este cea mai mare nevoie.

Cine poate dona

Pentru a deveni donator de sange o persoana trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • -varsta cuprinsa in intervalul 18-60 ani;
  • -greutate peste 50Kg;
  • -puls regulat, 60-100 batai/minut;
  • -tensiune arteriala sistolica intre 100 si 180 mmHg;
  • -sa nu fi suferit in ultimele sase luni interventii chirurgicale;
  • -femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala;
  • -sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inaintea donarii;
  • -sa nu fi fost sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.
  • De asemenea, cine a avut sau are hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte (-) sase dioptrii, cancer nu poate dona sange.

    Cate persoane au donat sange in Bucuresti dupa tragedia din Colectiv

    In luna noiembrie, numarul donatorilor de sange in Bucuresti a inregistrat o crestere spectaculoasa, dupa tragedia de la Colectiv, fiind cu 50% mai multi donatori decat intr-o luna obisnuita.

    Incendiu in Club Colectiv: Unde se poate dona sange si in ce conditii

    "In luna noiembrie, 8.000 de persoane s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Bucuresti pentru a dona sange, dintre care 6.600 au fost admise pentru donare, cifra reprezintand o crestere de peste 50% a fluxului normal de donare. Cu toate acestea, nevoia de sange din Bucuresti, cel mai mare consumator de sange la nivel national, depaseste cu mult oferta existenta", se arata in document.

    62 de persoane si-au pierdut viata in urma incendiului din seara de 30 noiembrie din clubul Colectiv din Bucuresti. 26 de oameni au murit pe loc, unul in drum spre spital si ceilalti in perioada ce a urmat dupa tragedie. Spitalele din Bucuresti au primit sute de raniti in noaptea tragediei, care aveau nevoie de sange, lucru care a dus la formarea unor cozi imense la centrele de donare.

    A.G.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
    Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
    Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
    Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
    Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
    Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
    #inscriere online donare sange, #donare sange bucuresti, #programare donare sange , #incendiu club Colectiv
    Comentarii
    Poza niculaeda
    niculaeda
    rank 5
    "Premiera dupa #Colectiv: Vrei sa donezi sange? Acum te poti