Seful Corpului de control al premierului despre concluziile in cazurile Floreasca, Colectiv si Hexi Pharma

Duminica, 19 Iunie 2016, ora 16:26
2640 citiri
Seful Corpului de control al premierului despre concluziile in cazurile Floreasca, Colectiv si Hexi Pharma
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful Corpului de control al premierului, Valentin Mircea, a vorbit, duminica, despre problemele din sistemul medical romanesc, referindu-se la neregulile gasite la Sectia de Arsi de la Spitalul Floreasca, dar si la contractele Hexi Pharma sau concluziile in cazul Colectiv.

Despre Sectia de Arsi de la Spitalul Floreasca in care s-au investit noua milioane de euro si care nici acum nu este functionala, Valentin Mircea spune ca este o "situatie hilara".

Acesta a declarat, intr-o emisiune la Digi 24, ca este o anomalie sa ai o sectie in care s-a investit, care este necesara si care nu poate fi folosita sau care a fost folosita foarte putin, in contextul tragediei din Colectiv.

"Am descoprit cum sectia era inaugurata si nu functiona, ceea ce a dus la sesizarea organelor penale. Hilar este doar o constatare. Sa spui ca deschizi o sectie, ca e folosita si sa nu faci asta este un fals si s-a facut sesizare privind fals in declaratii si posibil in acte", a spus el.

Revenind la tragedia din Colectiv, Valentin Mircea a vorbit despre raportul Corpului de control in cazul Colectiv, care, in opinia sa, "a starnit multe pasiuni".

"Am incercat sa fim echilibrati. Am spus un lucru putin citit: nu a fost o situatie obisnuita, a fost o provocare pentru tot ce inseamna sistem de urgenta. In acest context, au fost puncte forte, nu doar puncte slabe. Au fost dovedite slabiciunile sistemului, dar nu toate aspectele au fost slabe, au fost si unele bine gestionate", a spus seful Corpului de control.

El a precizat ca si unii dintre cei care comentau in fata presei, in spatele usilor inchise erau calmi si constructivi si inca de atunci, unele institutii au inceput sa schimbe multe in propriul sistem.

"Departamentul pentru Situatii de Urgenta e un exemplu de schimbare. Erau constienti de acele lucruri. Schimba ce nu merge. Ma declar multumit de ce s-a intamplat. Asta conteaza. Trebuie sa dai un semnal, trebuie sa te misti in continuare, sa vrei sa schimbi. Raportul a ajutat in acest sens, acum se lucreaza", a spus Valentin Mircea.

Hexi Pharma s-a folosit de problemele acestui sistem

Intrebat despre cum se explica succesul Hexi Pharma, care a avut contracte importante cu spitalele de stat, seful Corpului de control al premierului a explicat ca firma s-a folosit de vulnerabilitatile sistemului de sanatate.

Citeste mai multe despre spitalele verificate de Corpul de control al lui Dacian Ciolos si mai multe detalii despre scandalul Hexi Pharma.

"Hexi Pharma s-a folosit de problemele acestui sistem, de sincope in legislatie, de puncte slabe. Au facut asta, au folosit aceste hibe in avantaj propriu. Ce incercam sa facem dincolo de a constata? Incercam sa aflam cauzele cat mai exact, ca sa evitam pe viitor asa ceva, sa evitam in alte zone ale sistemului. Nu exista, presupunem noi, doar Hexi Paharma", a spus seful Corpului de control al premierului.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#raport corp control Colectiv, #corp control Colectiv, #corp control Hexi Pharma, #corp control sectie arsi , #incendiu club Colectiv