Tatal unui tanar mort in Colectiv: Am schimbat un guvern. Ei si? Va simtiti mai in siguranta acum?

Duminica, 21 August 2016, ora 18:44
7462 citiri
Tatal unui tanar mort in Colectiv: Am schimbat un guvern. Ei si? Va simtiti mai in siguranta acum?
Foto: Arhiva Ziare.com

Eugen Iancu, tatal lui Alex, unul dintre cei 64 de tineri care si-au pierdut viata in clubul Colectiv, spune ca la noua luni de la producererea tragediei nu s-a schimbat nimic in societate si atrage atentia ca nu a fost demarata nicio ancheta asupra celor care conduceau sistemul de sanatate.

"9 luni. Ar fi trebuit ca Alex sa aiba 23 de ani, sa cante, sa fie probabil in concediu. Dar nu, nu este asa. 64 de tineri au murit. Cam 50 de tineri sunt mutilati pe viata. Altii vor ramane cu semne pe corp si cu siguranta toti vor ramane cu un cosmar intiparit in minte.

Cu ce a schimbat aceasta tragedie societatea romaneasca? Cu ce a schimbat aceasta crima a statului roman asupra propriilor tineri sistemul administrativ sau politic? Cu nimic. Am schimbat un guvern. Ei si? Va simtiti mai in siguranta acum?", isi incepe Eugen Iancu mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Iancu atrage atentia si asupra situatiei din spitale, care este neschimbata fata de toamna anului trecut.

"Vedeti o schimbare in spatiul public? S-a pornit constructia unui singur spital? S-a modificat ceva in functionarea localurilor? Mor mai putini oameni? Stim de ce mor? Este curatenie in spitale? Operatorii 112 actioneaza pentru interventie rapida si precisa? Procurorii ancheteaza altfel decat la comanda? Vedeti anchete asupra criminalilor si hotilor din spitale? Vedeti anchete asupra lui Arafat sau Banicioiu? Sanatatea este garantata prin Constitutie.

Dar criminalii din sanatate sunt protejati de presedintie, de servicii, de guvern pentru ca sanatatea cea garantata de legea suprema este secretizata. Guvernul Romaniei face un raport in urma caruia cineva trebuia cel putin demis, cu siguranta procurorii ar fi trebuit sa se autosesizeze si sa inceapa anchetele, dar fiind in tara tuturor posibilitatilor procurorii se fac ca nu vad iar guvernul ii da puteri sporite celui dovedit ca slab manager. Acum bineinteles ne pregatim de alegeri, din nou alegeri. Motiv sa nu facem in continuare nimic. Ce rost ar avea? Viata este o loterie, daca ai noroc scapi, daca nu, GHINION. Asta da schimbare", a continuat acesta.

Eugen Iancu este presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010 si anunta in luna martie, la lansarea asociatiei, ca intentioneaza sa il dea in judecata pe Raed Arafat pentru modul in care echipele de interventie au actionat in cazul incendiului din clubul Colectiv.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#noua luni Colectiv, #tata victime Colectiv, #inceniu Club Colectiv , #incendiu club Colectiv