Incendiu in Club Colectiv: Controale de amploare in mai multe cluburi din Capitala

Sambata, 31 Octombrie 2015, ora 18:01
3270 citiri
Incendiu in Club Colectiv: Controale de amploare in mai multe cluburi din Capitala
Foto: Site oficial Primaria Sectorului 6

Inspectorii din sectoarele 1 si 6 ale Capitalei demareaza, sambata seara, ample controale la operatorii economici care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente (restaurante, cluburi etc.), urmand sa verifice daca societatile care administreaza unitatile respecta avizele care stau la baza emiterii autorizatiei de functionare.

Potrivit unor comunicate ale celor doua primarii actiunile survin incendiului petrecut in noaptea de 30 noiembrie, la un club din Capitala, soldat cu zeci de morti si raniti.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Cum se simte liderul formatiei care canta pe scena - un alt membru a murit

"Actiunile de control pe care noi le facem au mai mult un caracter preventiv. Vom face tot ceea ce tine de atributiile Politiei Locale pentru ca bucurestenii, in special tinerii, sa-si petreaca timpul liber in conditii de siguranta in astfel de locatii", a declarat viceprimarul Sectorului 1, Vasile Motoc, se arata intr-un comunicat de presa.

Primarul sectorului 6, Rares Manescu, a dispus ca inspectorii din cadrul Directiei Inspectie Generala, Serviciul Inspectie Comerciala sa desfasoare pe 31 octombrie o ampla actiune de control la operatorii economici de pe raza Sectorului 6 care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente.

Inspectorii vor verifica documentele ce autorizeaza activitatea comerciala, conform mentiunilor din certificatele constatatoare. Aceste documente includ acordurile de functionare, precum si autorizatiile de functionare pentru organizarea de evenimente la care sa participe un numar mare de persoane. De asemenea, inspectorii vor controla daca locatiile din Sectorul 6 care organizeaza evenimente in aceasta seara, cu ocazia Halloweenului, au avize pentru spectacole cu materiale pirotehnice si inflamabile.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: 27 de morti, peste 150 de raniti - Dosar pentru omor calificat

"Primaria Sectorului 6 va verifica in detaliu, prin toate metodele de control care ii stau la dispozitie, toate cluburile din Sectorul 6. Ne declaram disponibilitatea de a actiona impreuna cu celelalte institutii abilitate pentru a analiza documentele si a verifica caile de evacuare in caz de urgenta, astfel incat membrii comunitatii sa fie in siguranta. Condoleante familiilor indoliate", a declarat Rares Manescu, primarul Sectorului 6, potrivit unui comunicat.

Guvernul a decretat trei zile de doliu national, incepand de sambata, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitala, care s-a soldat cu 27 de morti si peste 150 de raniti.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Primaria Generala asigura loc de veci pentru victime

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#control cluburi Bucuresti, #controale cluburi Bucuresti, #club Bucuresti incendiu, #morti club Bucuresti , #incendiu club Colectiv