Incendiu in Club Colectiv - Oprea: Romania traieste o tragedie care a zguduit intreaga tara

Sambata, 31 Octombrie 2015, ora 16:11
3544 citiri
Incendiu in Club Colectiv - Oprea: Romania traieste o tragedie care a zguduit intreaga tara
Foto: Hepta.ro

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a prezentat sambata, in cadrul sedintei de Guvern, actiunile de interventie ale autoritatilor de dupa producerea incendiului de la clubul Colectiv din Capitala, in urma caruia au murit 27 de persoane.

El a mentionat ca la ora declansarii incendiului in club se aflau intre 300 si 500 de persoane, iar evacuarea acestora, inceputa la ora 22:43, a fost finalizata la ora 00:15.

Vicepremierul a subliniat la inceputul prezentarii ca Romania traieste o tragedie care a zguduit intreaga tara, avand in vedere ca "zeci de tineri au murit, iar altii au suferit arsuri grave noaptea trecuta".

Tragedie intr-un club din Bucuresti: 27 de morti, peste 150 de raniti - Dosar pentru omor calificat LIVE

"Azi noapte am coordonat, impreuna cu secretarul de stat Arafat, cu toata conducerea MAI, actiunile de interventie ale fortelor Ministerului de Interne. Pompierii, medicii si paramedicii, politistii si jandarmii s-au mobilizat exemplar si au intervenit in cel mai scurt timp pentru salvarea cat mai multor vieti omenesti.

Primele echipaje de interventie au ajuns la fata locului in 11 minute de la primirea apelului la 112, imediat fiind activat planul rosu de interventie", a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, in cadrul sedintei extraordinare de Guvern in care s-a decretat doliu national pentru trei zile pe intreg teritoriul Romaniei.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Cine sunt vinovatii

Vicepremierul a detaliat apoi din punct de vedere tehnic filmul actiunilor de interventie.

"La clubul Colectiv, situat pe strada Tabacari, Sector 4, Bucuresti, s-a produs un incendiu in timpul unui concert la care participau intre 300 si 500 de persoane. Incinta unde se desfasura are o suprafata de 425 de mp, fiind situata la parterul cladirii Pionierul.

Primul apel de urgenta a fost inregistrat la ora 22:32, iar la ora 22:43 primele echipaje de interventie ale pompierilor au ajuns la fata locului, fiind activat planul rosu de interventie", a declarat Oprea.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Ce masuri anunta Guvernul

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Primarul sectorului 4 spune ca nu are ce sa-si reproseze

Vicepremierul a adaugat ca imediat fortele de ordine au dispus primele masuri care se iau in astfel de situatii, evacuarea persoanelor aflate in cladire, asigurarea asistentei medicale de urgenta la locul evenimentului, asigurarea masurilor de ordine publica si fluenta a traficului rutier, alertarea personalului de specialitate din unitatile spitalicesti, precum si transportul de urgenta a persoanelor afectate la spitalele din Bucuresti si judetul Ilfov.

"In jurul orei 00:15 a fost finalizata activitatea de evacuare a persoanelor afectate din cladire, iar la ora 00:43 incendiul a fost lichidat. In timpul interventiei pentru salvarea de vieti omenesti 180 de persoane au fost transportate la 12 spitale din Bucuresti. Din pacate, asa cum suntem informati, 27 de persoane au decedat in urma incendiului. Pe masura ce vor fi identificate victimele, vor fi anuntate exact familiile lor", a declarat Oprea.

Tragedie intr-un club din Bucuresti Medicii, impresionati: E ca la razboi!

El a adaugat ca, de asemenea, s-a dispus asigurarea mijloacelor medicale suplimentare la unitatile medicale care au primit victime ale incendiului.

"Pentru gestionarea imediata au actionat aproximativ 500 de forte: ISU Bucuresti-Ilfov, deci pompieri plus SMURD, 151 de pompieri si 52 de mijloace de interventie, serviciul de ambulanta, 29 de ambulante si 87 de medici si asistenti, Politia Capitalei, 160 de politisti, dintre care 72 de la Brigada Rutiera, cu 57 de autoturisme si o motocicleta, Jandarmeria Capitalei cu 60 de jandarmi si 11 autospeciale", a mentionat vicepremierul.

Oprea a adaugat ca pe langa angajatii MAI pentru aceasta misiune au fost alarmati "foarte multi colegi, medici, paramedici, care s-au prezentat la spitale din proprie initiativa pentru a sprijini interventia de urgenta". "In plus, foarte multi cetateni si-au exprimat dorinta de a dona sange si de a ajuta astfel persoanele ranite", a mai spus el.

De asemenea, ministrul Sanatatii, Nicolae Bancioiu, a precizat ca a fost nevoie de o mobilizare fara precedent a fortelor de interventie in cursul careia s-a reusit o colaborare foarte buna cu echipajele SMURD si ale ambulantelor si Unitatile de Primiri Urgente.

"Inca de aseara am avut absolut tot ce ne trebuie pentru astfel de interventii, de la sange, plasma chiar aveam si rezerva strategica la Centrul de transfuzeologie din Bucuresti. A fost folosita si, ulterior, completata. Multumim celor care au venit sa doneze, chiar inca de ieri noapte.

In momentul de fata avem suficiente unitati sanguine si ne ajung pentru moment, iar apelul nostru era ca acei care vor sa vina in continuare sa doneze sa-si conserve efortul pentru saptamana viitoare, cand vom avea in continuare nevoie pentru interventiile chirurgicale. Deci toata partea de medicatie, toata partea de consumabile este asigurata, toate echipele de chirurgi si echipele medicale sunt asigurate", a mai afirmat Banicioiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tragedie club Bucuresti, #tragedie club Colectiv, #morti club colectiv, #arsi club Colectiv , #incendiu club Colectiv