Incendiu in Club Colectiv: Patronii localului, acuzati ca n-au vrut sa cumpere material ignifug

Sambata, 31 Octombrie 2015, ora 12:40
3180 citiri
Incendiu in Club Colectiv: Patronii localului, acuzati ca n-au vrut sa cumpere material ignifug
Foto: Facebook/Club Colectiv

Reprezentantul firmei care a realizat antifonarea salii clubului Colectiv, in care a avut loc tragedia de vineri noaptea, a declarat ca patronii au refuzat sa cumpere material ignifug de calitate pentru ca era prea scump.

"Diferenta de pret e de circa 35%", a declarat acesta la Digi 24, explicand ca in mod normal antifonarea se face in baza unui proiect intocmit de pompieri, de arhitecti.

"Acum o luna jumate au dat jos tot tavanul de lemn si au spalat buretele de sus ca era plin de fum. Dar el nu se spala! Sper ca nu l-au spalat cu solvent cu ceva!", a mai spus acesta.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: zeci de morti si raniti - urmariti cele mai noi informatii despre acest subiect in format LIVE text pe Ziare.com

Un incendiu puternic a avut loc, vineri noaptea, intr-un club din Capitala in timpul unui concert. Cel putin 27 de persoane au murit si 155 de tineri au fost transportati la toate spitalele din Bucuresti. Bilantul este unul provizoriu, iar Raed Arafat a declarat ca numarul deceselor este posibil sa creasca, avand in vedere starea grava a ranitilor.

Cu aproape o ora inainte de miezul noptii, localul a fost cuprins de flacari din cauza unui foc de artificii. Tavanul si peretii antifonati cu burete s-a aprins, iar 27 de oameni au ars de vii.

Supravietuitorii au povestit ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se. Ulterior, focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni. Persoanele din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creandu-se busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis in prima instanta.

Imaginile de la fata locului au fost dramatice: zeci de persoane, care au suferit arsuri grave, au fost resuscitate direct pe caldaram. Un martor a declarat la scurt timp dupa tragedie ca in local "sunt morti pe jos". Clubul nu avea autorizatie pentru un spectacol pirotehnic.

La nivelul Ministerului de Interne a fost activat Codul Rosu de Urgenta, iar Parchetul a inceput o ancheta. Exista 7 numere de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informatii despre starea victimelor: 021.206.92.91, 021.313.06.05, 021.206.92.83, 021.264.87.04, 021.264.85.25, 021.206.93.75 si 021.312.25.47. De asemenea au fost decretate trei zile de doliu national.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a preluat, sambata dimineata, ancheta deschisa in cazul incendiului de la clubul Colectiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#club colectiv tragedie morti, #incendiu colectiv Bucuresti , #incendiu club Colectiv