Un Craciun asa cum n-ati mai vazut

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 25 Decembrie 2015, ora 18:55
5151 citiri
Un Craciun asa cum n-ati mai vazut

Nu cred ca ar putea exista un moment mai bun pentru meditatie decat linistea care insoteste in fiecare an sarbatoarea Craciunului. Iar in acest an ar fi nevoie mai mult decat in ultimii de o pauza, in care sa ne oprim o clipa din ceea ce ne-am programat pana in ultimele detalii, noi sau ceilalti, si apoi sa ne facem cadou un moment de reflectie la lucrurile care sunt cu adevarat importante pentru fiecare.

Pe langa bucuria si fericirea de a fi aproape de cei dragi in aceste zile, pe langa mesele bogate, buna dispozitie si veselia Craciunului, dincolo de obiceiurile traditionale, de pildele Bisericii si ale crestinismului, in care ne sunt imbracate toate urarile si mesajele de Sarbatori, exista cel putin un motiv pentru care ar trebui sa ne oprim din furia cu care cautam sa ne distram si sa fim fericiti.

Accidentul din Colectiv si cele 63 de persoane care si-au pierdut viata, pana acum, sunt tot atatea motive suficient de puternice incat sa ne intoarcem gandul catre durerea celor care au ramas cu un gol de neumplut dupa tragedia din 30 octombrie.

Daca despre sarbatoarea Craciunului se spune ca are menirea sa ne faca mai buni si daca in aceste zile suntem inclinati sa ne deschidem mai mult inima fata de aproapele nostru, atunci nu exista moment mai bun pentru a intelege care este lectia cea mai puternica pe care ar trebui sa o pastram dupa drama care a avut loc in clubul Colectiv.

Politicienii s-au descurcat ca de obicei si o mica parte din ei a tras tot profitul care putea fi extras dintr-o astfel de tragedie nationala. Marea majoritate a lor a ajuns insa la momentul decontului si incearca sa gaseasca o solutie pentru a putea sa mearga inainte. Nu despre ei vreau sa vorbesc. Oricum ar fi, ei se vor descurca poate la fel de bine ca si pana acum.

Stiu ca dupa ce o industrie intreaga ne impinge si ne someaza sa fim fericiti de Craciun, ultimul lucru de care ati avea nevoie ar fi sa-l cititi pe unul care va indeamna sa reflectati un minut asupra celui mai dureros moment din anul care sta sa se incheie.

Cred ca cel mai ingrijorator ar fi sa lasam o astfel de drama sa treaca fara sa tragem nicio invatatura, fara sa ne schimbam in niciun fel, sa lasam totul in seama politicienilor si a celor chemati sa ne administreze viata in comunitate.

Astfel, vom putea spune de fiecare data ca "asa a fost sa fie", ca e un simplu accident caruia "n-ai ce sa-i faci", pentru ca totul sa se sfarseasca intr-un bocet autoflagelant general din care nu se mai disting victimele de vinovati.

Nu vreau sa reiau aici vreo lista a greselilor, a vinovatilor si a lucrurilor care ar trebui urgent schimbate. O poate face fiecare in functie de lectia cu care a ramas dupa ceea ce s-a intamplat in Colectiv.

Dar daca intr-o astfel de zi lasam pentru o clipa masa, bautura, distractia si fericirea de a fi cu cei dragi, pentru a ne aminti un moment de cei de langa noi care si-au pierdut definitiv sansa de a sta langa cei iubiti, atunci poate ca am facut deja un pas inainte. Iar a nu uita este prima conditie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#incendiu Colectiv 2015, #moment relfectie Craciun , #incendiu club Colectiv