Victime si rude ale mortilor din Colectiv il asteapta pe Arafat la Parchet: Suntem aici sa luptam pana la capat!

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 22 Octombrie 2019, ora 10:31
5471 citiri
Victime si rude ale mortilor din Colectiv il asteapta pe Arafat la Parchet: Suntem aici sa luptam pana la capat!
Foto: Facebook/ Epoch Times Romania

Mai multi supravietuitori si rude ale victimelor din clubul Colectiv au venit marti dimineata, la intrarea in Parchetul General, sa-l astepte pe seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, care potrivit unor surse judiciare este citat in calitate de martor intr-un nou dosar legat de tragicul eveniment.

Este vorba despre un dosar deschis ca urmare a plangerii parintilor victimelor si supravietuitorilor incendiului, care au acuzat mai multe persoane din sistemul medical si din Guvern de neglijenta si ucidere din culpa.

Potrivit surselor citate, in aceasta saptamana, urmeaza sa fie audiat in calitate de martor si fostul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu. Audierile in acest caz au loc la patru ani de la tragicul eveniment.

Narcis Hogea, tatal lui Alex Hogea - a 60-a victima de la Colectiv-, sustine ca nu s-a schimbat nimic in sistemul de sanatate din Romania in ultimii ani: "Din contra, lucrurile merg in mai rau."

"In sfarsit, se pare ca este chemat si Raed Arafat. Eu vreau sa-l intreb cateva lucruri. De ce nu a cerut ajutor international in primele zile, ajutor care putea fi dat de Uniunea Europeana. Mai am cateva intrebari legate de baiatul meu, Alexandru, cel care pe data de 5 trebuia sa ajunga la Viena si din pacate a ajuns pe 7 seara.

Vreau sa-l intreb: De ce asa tarziu? De ce a spus ca este ceata la Viena? De ce nu ne-a dat avion decat dupa doua zile si jumatate? De 4 ani astept raspunsul la aceste intrebari, si eu si familia mea. De fiecare data ne evita. Speram sa-l gasim de data aceasta. Sunt intrebari ale caror raspunsuri ne macina puternic," a precizat Narcis Hogea.

"Trebuie sa ne dea niste explicatii"

Irina Chelba, sora fotografului Alex Chelba, care a murit si el la Colectiv, spune ca in primul rand trebuie aflati vinovatii in acest caz:

"Trebuie sa ne dea niste explicatii pentru ce s-a intamplat si de ce nu a luat niste masuri la vremea respectiva, care ar fi putut salva niste vieti. Trebuie sa ne asiguram ca noi suntem aici, sa luptam pana la capat. Chiar daca vor fi unii sau altii care vor incerca sa tergiverseze sau sa scape, noi toi vrem sa aflam adevarul, toti vrem sa luptam pana la capat. Sa nu se mai intample niciodata."

Irina Chelba crede ca, in tara asta, in ce priveste anchetele, totul se tergiverseaza si a facut trimitere la dosarele Mineriadei si Revolutiei.

Supravietuitor al incendiului din Colectiv, Adrian Albu sustine ca nicio tara din UE nu ar fi facut fata unei astfel de tragedii.

"De asta Mecanismul de protectie civila al Uniunii Europene trebuia activat din primul moment. Nu sa ne apucam sa facem protocoale bilaterale cu fiecare spital in parte. Trece timpul si pacientul nu poate sa astepte. Asta costa vieti," crede Albu.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Raed Arafat martor, #raed Arafat colectiv, #Nicolae banicioiu martor , #incendiu club Colectiv