Barbatul care a incendiat opt masini in Bucuresti a fost retinut UPDATE Si-a recunoscut faptele, nu cunostea victimele

Sambata, 07 Aprilie 2018, ora 10:24
7817 citiri
Barbatul care a incendiat opt masini in Bucuresti a fost retinut UPDATE Si-a recunoscut faptele, nu cunostea victimele
Foto: Captura Digi 24

Politistii au retinut pentru 24 de ore un barbat de 45 de ani, care locuieste in sectorul 1 din Bucuresti, suspectat ca a incendiat opt masini in Capitala acum o saptamana. Acesta si-a recunoscut faptele si a spus ca nu exista nicio legtura intre el si victime.

Barbatul a ajuns in custodia autoritatilor la o saptamana de la incendierea autoturismelor.

In acest interval, Politia Capitalei a cerut sprijinul populatiei pentru identificarea suspectului, furnizand imagini cu acesta.

Barbatului i se aduc acuzatii de distrugere calificata prin incendiere.

Potrivit unor surse citate de News.ro, el ar fi fost prins pe o straduta din spatele Sectiei 1.

UPDATE 10:14 Seful Politiei Sectorului 1, comisarul-sef Ionut Dana, declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca a fost un "caz deosebit de greu, care a necesitat un volum foarte mare de activitati din partea politistilor de la Sectia 1 si din partea Politiei Capitalei". Au fost implicati 40 de politisti din Politia Judiciara de la Sectorul 1 si toti de la Politia de Ordine Publica de la Politia Capitalei. Despre atacator, Ionut Dana au spus ca nu este casatorit, ca are copii si ca nu exista nicio legatura intre el si victime.

"Au fost audiate peste 30 de persoane, au fost duse la sectie mai multe persoane care semanau cu autorul. Am beneficiat de sprijinul unor martori care l-au vazut si inainte, si dupa. (...) Nu pot preciza daca l-au vazut in momentul incendierii. Este un sofer profesionist, are permisul suspendat, a fost depistat in trafic conducand o masina cu numere expirate si are dosar penal. Are copii, nu este casatorit", a transmis seful Politiei Sector 1, care au adaugat ca si-a recunoscut faptele si ca l-au retinut pentru 24 de ore.

Ulterior, el va fi propus pentru arestare preventiva.

Suspectul a fost prins dupa cautari intense

Seful Politiei Sector 1, comisar sef Ionut Dana, a declarat ca a durat atat de mult pentru ca imaginile sa fie date publicitatii pentru ca au fost vizualizate imagini de pe aproximativ 200 de camere de supraveghere.

"A durat 5 zile pana cand noi am considerat ca este necesar sa publicam imaginile, deoarece am selectat cele mai multe imagini care prezinta trasaturile si fizionomia barbatului cat si celelalte elemente de vestimentatie. Au fost audiati si martori care au intrat in contact cu acest barbat. A fost necesar sa vizionam imagini ridicate de la aproximativ 200 de camere de supraveghere.

In paralel cu vizionarea imaginilor, colegii mei de la Sectorul 1 au efectuat foarte multe investigatii, nu doar in zona comiterii incendiilor, ci in toata zona Sectorului 1 unde credem noi ca aceasta persoana, barbat, s-a deplasat atat inainte cat si dupa comiterea faptei", a declarat comisar-sef Ionut Dana, seful Politiei Sector 1, citat de Mediafax.

Firul actiunilor

Cele trei incendii s-au produs sambata seara, pe 31 martie, in mai putin de o ora, fiind afectate in total opt masini. Primul incendiu a fost anuntat la 112 sambata, in jurul orei 23.00, in strada Gala Galaction, unde pompierii au gasit trei masini care ardeau, un al patrulea autoturism fiind doar afectat de caldura degajata.

Imediat, a fost anuntat un incendiu similar in strada Petru Rares, unde a fost identificat un autoturism distrus in proportie destul de mare. O a doua masina parcata pe aceasta strada era afectata in partea frontala. Cel de-al treilea incendiu s-a produs in strada Nicolae Ionescu, la doua masini care ardeau cu flacara, pe o suprafata de peste 80% din caroserie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#piroman incendiat masini capitala retinut, #piroman incendiat masini bucuresti retinut , #incendiu
Comentarii