Bilantul incendiilor din 2012: 5.000 de locuinte arse si aproape 600 de victime

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 13:09
1586 citiri
Bilantul incendiilor din 2012: 5.000 de locuinte arse si aproape 600 de victime

In primele zece luni ale acestui an, 581 de persoane au fost victime ale incendiilor generate in principal de improvizatii la instalatiile utilizate, iar aproximativ 5.000 de locuinte au ars partial sau integral.

Conform datelor E.ON, in ultimii trei ani, peste 260 de persoane au fost grav afectate in urma intoxicatiilor cu monoxid de carbon, iar dintre acestea nu mai putin de 67 de persoane si-au pierdut viata prin asfixiere. Dintre cele 581 de victime ale incendiilor inregistrate in primele zece luni ale acestui an, 550 sunt adulti si 31 copii.

IGSU si E.ON Romania au lansat campania nationala de informare si educatie preventiva R.I.S.C. "Renunta. Improvizatiile sunt catastrofale!", al carui scop este avertizarea cetatenilor cu privire la riscurile la care se expun daca incalca regulile privind utilizarea instalatiilor electrice si a celor alimentate cu gaz.

Cauza principala a evenimentelor tragice inregistrate a fost utilizarea unor surse de incalzire alimentate cu gaze naturale, racordate la cosuri de fum necuratate sau infundate, improvizate, construite necorespunzator sau chiar folosirea unor aparate de incalzire improprii, deteriorate sau neracordate la cosuri.

"Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru siguranta familiilor noastre. Nu putem sa ii expunem pe cei dragi la situatii de risc, iar pentru a evita incidente grave nu trebuie decat sa respectam o regula simpla: orice interventie la instalatia electrica sau de gaz trebuie sa fie realizata numai de catre persoane sau firme autorizate.

In plus, orice problema sesizata la aceste instalatii trebuie semnalata distribuitorului de gaz sau electricitate, prin intermediul Dispeceratelor de urgenta", a declarat directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak.

Campania nationala R.I.S.C. este a doua campanie comuna derulata de IGSU si sustinuta de E.ON Romania, prima fiind cea de informare si educatie preventiva "F.O.C. - Flacarile Omoara Copii".

E.ON Romania si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta au semnat, in septembrie 2012, un protocol de colaborare pentru derularea unor campanii de informare, prevenire si constientizare a cetatenilor asupra pericolelor la care sunt expusi in cazul utilizarii necorespunzatoare a diferitelor surse de energie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#victime incendii case arse, #campania foc copii victime, #locuinte afectate incendii , #incendiu