Cauzele incendiului din Popesti-Leordeni ar putea fi cunoscute joi

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 12:29
2575 citiri
Cauzele incendiului din Popesti-Leordeni ar putea fi cunoscute joi
Foto: Meanstock.com

O comisie de specialisti de la ISU Bucuresti, ISU Ilfov, dar si de la Inspectoratul de Stat in Constructii s-a deplasat miercuri in localitatea Popesti-Leordeni, la imobilul din complexul rezidential afectat de incendiul puternic izbucnit in urma cu o zi, pentru a stabili cauzele probabile ale producerii acestuia, primele elemente urmand a fi facute cunoscute cel mai tarziu joi.

"In sprijinul acestei comisii, care investigheaza cauzele probabile de producere a incendiului, mai fac parte si reprezentanti ai politiei, Inspectoratului de Stat in Constructii si eu cred ca in dupa-amiaza aceasta, pana maine, avem primele elemente pe care sa le legam unele de altele si sa vedem care ar putea fi cauza care a dus la producerea acestui incendiu.

Exista o anumita metodologie de determinare a cauzelor unui incendiu, se cauta amprenta incendiului, exista o anumita modalitate de a o identifica si de acolo se incearca realizarea unui scenariu care sa permita intelegerea modului in care s-a produs incendiul. Este un proces de investigare destul de complex care reclama multe cunostinte din domeniul arderii, din domeniul materialelor combustibile. Toate acestea trebuie corelate una cu alta si trasa o concluzie", a explicat seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, colonelul Marcel-Sorin Lucaciu.

Potrivit acestuia, pe timpul noptii, zona in care a avut loc incendiul a fost supravegheata de pompieri cu patru autoscari pentru interventie si 12 autospeciale.

"Din ora in ora am dat dispozitii ca echipe sa parcurga distanta de la parter si pana la etaj si sa verifice daca cumva existau focare care puteau sa se extinda si sa determine din nou producerea unui incendiu", a spus Lucaciu.

In ceea ce priveste posibilele cauze care au dus la izbucnirea incendiului, colonelul Marcel Lucaciu a declarat ca deocamdata este prematur sa se pronunte si asteapta concluziile comisiei care realizeaza ancheta, care vor fi prezentate conducerii IGSU.

Un incendiu a izbucnit marti la mansarda din lemn a unui imobil din complexul rezidential Confort City din Popesti-Leordeni, pe o suprafata de aproximativ 500 mp, extinzandu-se si la etajul 10 al blocului de locuinte. Focul s-a propagat ulterior pe fatada, la etajele inferioare, cuprinzand in plan orizontal toate cele opt scari ale imobilului si afectand mai multe apartamente.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#ancheta incendiu Popesti Leordeni, #ancheta IGSU ISU incendiu , #incendiu