Incendiu in Colectiv Patronii clubului, acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 15:22
3770 citiri
Incendiu in Colectiv Patronii clubului, acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa
Foto: Facebook/Club Colectiv

Reprezentantii Parchetulul General au anuntat, luni, ca cei trei actionari ai clubului Colectiv sunt audiati in acest moment in calitate de suspecti pentru ucidere si vatamare corporala din culpa.

Comunicatul Parchetului General a fost transmis Ziare.com la scurt timp dupa ce Alin Anastasescu, Costin Mincu si Catalin Gancea au fost adusi cu mandat pentru a da explicatii in fata procurorilor in legatura cu tragedia produsa vineri noaptea in localul lor, soldata cu 30 de morti si peste 150 de raniti, dintre care unii in stare foarte grava. Asociatii clubului au venit la audieri insotiti de avocati.

Incendiu in Colectiv: Cele mai noi evolutii - LIVE

Foto: Alin Anastasescu/Captura Digi 24

Foto: Costin Mincu/Captura Digi 24

Foto: Catalin Gancea/Captura Digi 24

Reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au informat ca "sub coordonarea procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, echipe mixte formate din ofiteri de politie, experti criminalisti, specialisti pirotehnisti continua cercetarea la fata locului, precum si audierea persoanelor in vederea lamuririi imprejurarilor in care a avut loc evenimentul din data de 30 octombrie 2015".

"Totodata, in cursul zilei de astazi, 2 noiembrie 2015, au fost adusi cu mandat numitii Costin Mincu, Alin George Anastasescu si Paul Gancea (actionari ai clubului mai sus mentionat) pentru a fi audiati in calitate de suspecti sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa", se mai arata in documentul citat.

Incendiu in Colectiv: Actionarii traiau bine de pe urma clubului. Unuia i-au mai ars doua localuri

Anterior, presa a relatat ca cei trei au obtinut aviz de functionare de la Primaria Sectorului 4 mintind in declaratia pe proprie raspundere. In actele oficiale au consemnat ca localul are o capacitate de 80 de persoane pe scaune, insa in seara tragediei in club se aflau intre 300 si 500 de spectatori.

Incendiu in Club Colectiv: Patronii au declarat capacitate de 80 de persoane, ca sa scape de avize si controale

In plus, un reprezentant al firmei care a izolat fonic clubul a dezvaluit ca asociatii nu au vrut sa cumpere burete ignifug, pentru ca era cu o treime mai scump decat materialul obisnuit.

Incendiu in Club Colectiv: Patronii localului, acuzati ca n-au vrut sa cumpere material ignifug

In incendiul de vineri seara din clubul Colectiv au murit 30 de persoane, iar 137 se aflau internate, luni la pranz, in spitalele Capitalei, dintre care 90 in stare critica sau grava. Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat ca numarul deceselor este posibil sa creasca.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#patroni Colectiv ucidere culpa, #patroni Colectiv acuzati, #patroni Colectiv audiati , #incendiu