Depozitele din Ilfov mistuite de incendiu nu aveau autorizatie ISU. Au fost amendate de doua ori

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 10:34
2735 citiri
Depozitele din Ilfov mistuite de incendiu nu aveau autorizatie ISU. Au fost amendate de doua ori
Foto: Arhiva Ziare.com

Reprezentantii ISU Bucuresti-Ilfov sustin ca depozitele care au luat foc, marti seara, in Balotesti, nu aveau autorizatie de securitate la incendiu, din 2016 pana in prezent firma care le administreaza fiind amendata de doua ori.

"Depozitele se incadrau in categoria celor care necesita avizare. S-au facut mai multe controale in ultimii ani", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti - Ilfov.

Astfel, ultimele doua controale au avut lor in perioada septembrie 2016-martie 2017. Pe 26 septembrie a avut un control inopinat in urma caruia s-a dat o amenda de 17.500 lei. "Dupa aceasta s-a semnalat ca este o stare potentiala de pericol", a precizat Daniel Vasile.

Urmatorul control a avut loc pe 30 martie 2017, cand au fost constatate 17 deficiente, fiind data o amenda in valoare de 15.500 lei.

"Natura deficientelor se referea la lipsa autorizatiei de securitate la incendiu, nu se asigura separarea corespondentei intre depozite, nu sunt sisteme de detectie si nici de stingere.

O alta deficienta importanta: erau depozitate mai multe materiale decat necesarul.

Nu au fost intreprinse demersuri in ciuda controalelor, fapt ce a condus la incendiul de seara trecuta. Cea mai mare parte a deficientelor se regasesc atat in prima nota de control, cat si in cea de a doua", a declarat Daniel Vasile.

Reprezentantii ISU sustin ca interventia ar mai putea dura cateva ore, dupa care se va proceda la patrunderea in spatiul depozitelor, unde constructiile sunt prabusite, pentru a putea fi descoperite toate focarele.

Un incendiu puternic a izbucnit marti seara la doua hale unde se produceau mase plastice si mobila, aflate in nordul Capitalei, pompierii intervenind de aproape 14 ore.

Suprafata afectata de incendiul izbucnit marti seara la doua depozite din localitatea ilfoveana Balotesti este la aproximatov 10.000 metri patrati, potrivit lui Raed Arafat.

Cei care locuiesc in zona nu au fost evacuati.

Viorel Toma, presedintele Agentiei Nationale de Protectie a Mediului, a declarat, ca rezultatele primelor analize ale aerului din Balotesti, acolo unde s-a produs un incendiu de proportii la doua depozite, arata ca nu s-au constatat depasiri ale concentratiei substantelor toxice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#depozite arse Balotesti, #lipsa autorizatie ISU depozite , #incendiu