Europa, parjolita de incendii (Galerie foto)

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 21:06
3060 citiri
Europa, parjolita de incendii (Galerie foto)
Foto: The Telegraph

In ultimele zile, mai multe tari europene s-au confruntat cu incendiile, printre acestea numarandu-se Spania, Portugalia, Grecia, Italia si Muntenegru.

Multi dintre locuitorii Madeirei si-au parasit casele, anunta BBC, in timp ce sute de pompieri se luptau cu flacarile. Afectata a fost si Algarve, o destinatie populara printre turisti.

Incendiile din Camancha si Santa Cruz amenintau inca vineri casele, insa nu s-au anuntat victime. Spania, si ea parjolita, a trimis un aparat de zbor in ajutor, in regiunea Tavira, cel mai afectata din Algarve.

Vantul puternic face insa ca eforturile pompierilor sa fie zadarnice, atat in Portugalia. Pana acum au fost distruse sau afectate mai multe case in portugalia, insa operatorii turistici spun ca hotelurile raman deschise turistilor, iar facilitatile oferite de acestea nu au avut de suferit.

Si Spania are de suferit de pe urma incendiilor, cea mai afectata fiind Tenerife. Oamenii au fost evacuati din Vilaflor, in sudul insulei.

Aici, focurile ard inca de duminica trecuta, incercandu-se stingerea acestora din aer.

In Grecia, mai multe case au avut de suferit, au fost evacuate mai multe localitati, precum si o tabara de 300 de copii, dar si un azil de batrani si chiar o manastire, langa Atena.

Doua persoane au fost ranite langa Keratea, la 40 de kilometri de capitala. Incendiile sunt frecvente vara in Grecia, cand vegetatia e uscata.

Ultimele zile au avut temperaturi constante de 43 de grade Celsius. Mai multe tari au incercat sa acorde ajutor Greciei, printre acestea aflandu-se si Italia, care se confrunta cu propriile incendii.

Nici Muntenegru, parjolit de foc inca de la sfarsitul saptamanii trecute, nu a scapat, cerand asistenta partenerilor europeni.

Riscul de incendii ramane unul ridicat in Europa, in primul rand din cauza valului de caldura si a precipitatiilor putine.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#incendii sudul Europei, #incendii Europa poze, #grecia incendii, #Portugalia incendii, #Italia incendii, #Tenerife incendii, #incendii Muntenegru , #incendiu
Comentarii