Flacarile s-au dezlantuit: 20 de incendii pe 300 de hectare. S-a intervenit cu lopeti si pliciuri

Duminica, 05 Martie 2017, ora 14:16
2650 citiri
Flacarile s-au dezlantuit: 20 de incendii pe 300 de hectare. S-a intervenit cu lopeti si pliciuri
Foto: Arhiva Pixabay

Pompierii din Caras-Severin au intervenit, in ultimele 24 de ore, la peste 20 de incendii de vegetatie uscata si miristi, care au afectat aproximativ 300 hectare de teren.

"Cea mai afectata zona a fost pe raza localitatii Carasova, unde au ars circa 200 hectare de vegetatie. Din cauza terenului greu accesibil, autospecialele de stingere nu s-au putut apropia de zona de ardere si s-a intervenit cu lopeti si pliciuri.

Interventiile au fost ingreunate si de vantul puternic, care a favorizat extinderea rapida a incendiilor de vegetatie.

De altfel, judetul Caras-Severin s-a aflat sub cod galben de vant, de sambata, de la ora 12:00, pana in aceasta dimineata, la ora 08:00. Chiar in momentul de fata se actioneaza pentru stingerea altor trei incendii de vegetatie", a declarat Elena Tarla, purtator de cuvant al ISU Caras-Severin.

Pe de alta parte, pompierii din Suceava au intervenit in ultimele 24 de ore la stingerea a opt incendii izbucnite in urma focurilor deschise pentru igienizarea terenurilor si pentru curatenia de primavara, fiind afectata o suprafata totala de aproximativ 13 hectare.

ISU Suceava precizeaza ca pe raza orasului Campulung Moldovenesc a fost cea mai complexa interventie, aici arzand aproximativ 4 hectare de vegetatie uscata, dar si un hectar de litiera, plantatie de molid de 1 an, pe aproximativ 40 de ari, precum si resturi de exploatare forestiera.

Pompierii fac apel la cetateni pentru a renunta la aceasta practica de igienizare a terenurilor, deoarece provoaca o serie de efecte negative asupra solului si mediului. In plus, poate avea consecinte grave daca focul se extinde si la gospodarii.

Arderea resturilor vegetale se face cu respectarea prevederilor legale, dupa obtinerea permisului de lucru cu focul, de la Primarie, si a avizului de la Garda de Mediu, dar si cu luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati. Efectuarea acestei activitati, in alte conditii decat cele prevazute de lege, se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.500 lei, se precizeaza intr-un comunicat al ISU.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#incendiu Caras Suceava , #incendiu