Incendiu de vegetatie in Parcul Natural Bucegi

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 15:57
1115 citiri
Incendiu de vegetatie in Parcul Natural Bucegi
Foto: Arhiva

Un incendiu de vegetatie uscata a izbucnit, marti dupa-amiaza, in Parcul Natural Bucegi, pe Valea Sugarilor, dupa ce o ardere necontrolata similara a fost inregistrata si vineri seara, in apropiere de acest punct.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Basarab I" Dambovita, Eduard Telea, este posibil ca incediul sa fi pornit de la un foc deschis, flacarile mistuind 200 de metri patrati de vegetatie uscata si radacini de jnepeni.

O autospeciala a pornit de la Fieni spre Pestera, echipajul fiind nevoit sa porneasca de acolo pe jos pana pe Valea Sugarilor, aproape de Babele.

Pompierii vor actiona cu lopeti, batatoare si sticle cu apa pentru a opri extinderea incendiului. Acestia ar putea fi ajutati de jandarmi montani.

Un incendiu similar s-a produs, vineri seara, in punctul cunoscut ca Cimitirul Elefantilor, foarte aproape de Valea Sugarilor.

Si atunci, pompierii au putut ajunge cu autospecialele numai pana la Pestera, ceilalti 4-5km fiind strabatuti de acestia pe jos, pe intuneric, pana la locul evenimentului, unde au ajuns dupa doua ore si jumatate.

"Cei zece pompieri, alaturi de trei salvamontisti si trei jandarmi, care deja actionau pentru localizarea incendiului, s-au luptat mai bine de trei ore cu flacarile, pe intuneric si in bataia vantului foarte puternic, ce aproape ii punea la pamant. Flacarile au mistuit aproximativ 200 mp de vegetatie uscata si radacini de jneapan.

Un foc deschis facut si lasat nesupravegheat (nestins) de catre un cetatean neglijent, se pare ca a fost cauza producerii acestui incendiu, care putea avea consecinte dintre cele mai grave, atat pentru cei care s-au luptat cu flacarile in conditii dinte cele mai vitrege, punandu-si viata in pericol, dar si pentru mediul inconjurator, zona aflandu-se in cadrul Parcului Natural Bucegi", a mai precizat Eduard Telea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#incendiu vegetatie Bucegi, #incendiu vegetatie Babele , #incendiu