Incendiu devastator in Constanta: Trei dintre animatoarele localului munceau ilegal Update

Duminica, 06 Aprilie 2014, ora 14:43
2625 citiri
Incendiu devastator in Constanta: Trei dintre animatoarele localului munceau ilegal Update
Foto: Arhiva

Inspectorii de munca din Constanta au inceput verificarile in cazul incendiului izbucnit, sambata noapte, intr-un restaurant din centrul orasului, pentru a stabili daca tinerele care au decedat erau angajate cu forme legale in local.

Inspectorul-sef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Constanta, Marian Becheanu, a declarat ca institutia a inceput verificarile in cazul incendiului produs la un restaurant din oras, urmand sa stabileasca daca cele trei tinere decedate erau angajate cu forme legale.

Astfel, inspectorii de munca vor verifica daca numele fetelor se regasesc in registrul electronic al angajatilor, in caz contrar urmand sa fie luate masuri.

Doua dintre cele trei tinere decedate aveau 22 de ani si erau din Constanta, respectiv Costinesti, iar cea de-a treia avea 23 de ani si era din Mangalia.

Pe contul de Facebook al tinerei din Mangalia scrie ca aceasta lucra la restaurantul respectiv din anul 2008.

Parchetul Judecatoriei Constanta si Politia au deschis anchete in acest caz. La ora transmiterii acestei stiri, la fata locului se afla procurori, politisti si pompieri, care fac verificari.

Incendiu devastator in Constanta - trei animatoare au ars de vii

Un incendiu a izbucnit, sambata noaptea, intr-un restaurant din centrul municipiului Constanta, focul, care a afectat o cladire cu doua etaje in care mai functionau un pub si un cazino, fiind stins de pompieri dupa mai mult de cinci ore.

In urma incendiului, trei tinere de 22, 23 si, respectiv, 24 de ani, angajate ca dansatoare la restaurant, au murit, iar patru persoane au suferit arsuri si intoxicatii cu fum, fiind duse la spital.

Trupurile celor trei fete decedate au fost gasite carbonizate. O tanara de 19 ani a fost transportata cu o aeronava SMURD la Spitalul de Arsi din Bucuresti, fiind in stare critica, cu arsuri la nivelul cailor respiratorii.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, un barbat, ranit si el in incendiu, se afla in stare mai grava, el fiind internat in sectia de terapie intensiva, in timp ce o femeie si un pompier de la ISU Dobrogea, ambii intoxicati cu fum, au primit ingrijiri medicale in spital, iar apoi au fost lasati sa plece acasa.

Focul a distrus complet restaurantul si a provocat avarii mari cazinoului si pub-ului aflat la etaj. Cauza incendiului nu este cunoscuta deocamdata.

Update

Trei dintre tinerele care lucrau la restaurantul din Constanta ars in incendiul de sambata noapte nu erau angajate cu forme legale, doua avand contractele expirate, iar a treia neavand niciun act incheiat cu angajatorul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#incendiu restaurant Constanta, #animatoare arse incendiu Constanta, #animataore legal incendiu Constanta , #incendiu