Incendiu devastator intr-un bloc din Bucuresti - cod rosu la ISU (Video)

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 15:22
7133 citiri
Incendiu devastator intr-un bloc din Bucuresti - cod rosu la ISU (Video)
Foto: Digi 24

Un incendiu a izbucnit, marti dupa-amiaza, la etajul 11 al unui bloc dintr-un complex rezidential aflat in sudul Capitalei, flacarile cuprinzand o suprafata de aproximativ 400 de metri.

"Incendiul afecteaza etajul 11, ultimul, al unui bloc din complexul rezidential Confort City. Nu au fost inregistrate victime. Incendiul se manifesta cu un fum gros, iar flacarile afecteaza aproximativ 400 de metri patrati de material lemnos", au declarat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.

Pompierii au intervenit la fata locului cu opt autoscari si 28 de autospeciale cu apa si spuma, potrivit ISU Bucuresti. Tot acolo se afla un echipaj de descarcerare si unul de prim-ajutor, relateaza Mediafax. Un pompier a lesinat si a fost transportat la spital, dupa ce s-a intoxicat cu fum.

Potrivit doctorului Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, citat de Mediafax, pompierul urma sa primeasca oxigen si sa fie tinut sub observatie, fara sa fie in pericol. Pompierul a fost dus la Spitalul de Urgente Floreasca, conform doctorului Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al spitalului.

In total, sapte oameni au primit asistenta medicala, in urma incendiului, dintre care sase au primit ajutor din partea ISU si nu au necesitat transportare la spital.

Bucatile din acoperis cazute au afectat si balcoane ale unor apartamente de la niveluri inferioare etajului 10, etaj care este complet ars.

15 apartamente au fost distruse, iar locatarii afectati de urmarile incendiului vor fi cazati la un hotel din Capitala. Toti locatarii blocului au fost evacuati.

"Intr-o ora jumatate, doua ore, lucrurile se vor remedia", a declarat ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, marti, la ora 16.20, ajuns la fata locului.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, a transmis ca a fost cod rosu la acest incendiu, pentru prima oara in ultimii 17 ani, ceea ce a insemnat aducerea persoanelor de acasa, pentru interventii.

"Primul echipaj a venit dupa 7 minute, de la Aparatorii Patriei, si s-a actionat cu rezerva de apa cu care a venit. Autospecialele sunt distribuite uniform in Bucuresti, acesta a fost motivul de intarziere, unele au venit din Damaroaia, Pieptanari.

Apa folosita pentru refulare a fost exclusiv din autospeciala, nu s-a putut alimenta. S-a luat apa din raul Dambovita si de la un alt agent economic aflat la doi kilometri distanta. Aceasta cladire se afla in Popesti Leordeni si apartine de Ilfov", a subliniat Daniel Vasile.

Acesta a spus ca mansarda a fost distrusa in totalitate, fiind afectat si etajul 10. O posibila cauza a izbucnirii incendiului ar putea fi un aparat de aer conditionat montat pe exterior, care s-ar fi aprins, urmand a fi audiati martori si vizionate inregistrarile video.

Posturile de televiziune care au reporteri la fata locului au anuntat ca pompierii de la ISU au ramas fara apa, nereusind sa potoleasca flacarile. Prefectul de Ilfov a declarat la Romania TV ca cladirea nu are autorizatie de la ISU, in zona neexistand hidranti destui.

Potrivit inspectorului sef al ISU Ilfov, Claudiu Avram, presiunea in hidranti a fost mica, iar apa s-a consumat repede.

Ansamblul de blocuri a fost construit de fratii Negoita. Robert Negoita este chiar primar in sectorul 3.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#incendiu Vitan, #incendiu bloc complex rezidential, #incendiu Bucuresti sector3, #incendiu Confort City , #incendiu